14. 2. 2011 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Góly si zasloužil, chválil náhradníka Veselého novic na střídačce Boleslavi

 



Střídačka Mladé Boleslavi doznala změny. Tým při zápasech nevede už jen Jiří Stožický, realizační tým posílil na pozici asistenta Viktor Kolář, který v minulosti působil v Liberci. A i jeho přispěním tým z města automobilů na pražském Jižním městě uspěl.

Mladá Boleslav neměla na Chodově zrovna dobře rozehraný zápas, v oslabené sestavě ale dokázala zvrátit nepříznivé skóre ve svůj prospěch.

„Zranili se nám obránci, točili jsme vzadu netradiční složení hráčů. A chyby vznikaly hlavně ve chvílích, kdy jsme vzadu předržovali míče,“ viděl hlavní příčinu obdržených gólů asistent trenéra Mladé Boleslavi.

Pak ale Kolář energickým projevem svůj tým doslova zbláznil. „Mám v podstatě takovou úlohu, i s tím, jsem do Mladé Boleslavi přicházel. My jsme na střídačce moc nežili. V tom byl velký problém. A i když jsme dotahovali a dřeli, tak tam pořád nebyla ta správná víra,“ říká Viktor Kolář.

„Definitivně jsme ožili asi až za stavu 5:6, když dal Petr Novotný gól v oslabení,“ říká asistent trenéra Stožického a vyzdvihl dvougólového střelce Ivoše Veselého, který dostal příležitost v základní sestavě, neboť tým postrádal nemocného Jiřího Boušku.

„Ivoš si zaslouží pochvalu. Nám chyběl někdo s důrazem před soupeřovým brankovištěm. A on je navíc hráč, který v těchto prostorách zbytečně nefauluje. Ten gól, kterým rozhodl zápas, si zasloužil,“ všiml si Kolář.

Mladá Boleslav postoupila do trojky nejlepších týmů, které si budou vybírat soupeře. Definitivu ale nemá. „My bychom si rádi vybírali, i když zatím nevíme koho. První tým zřejmě sáhne po Spartě, nebo Liberci, pokud se mu podaří postoupit. Ale play-off stejně bude hodně vyrovnané. Velkou kvalitu má letos sedm týmů,“ zakončil Viktor Kolář.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*