Budějovičtí slaví cenný triumf nad Znojmem. Foto: Kuba Dißajn, kupastudio.cz Budějovičtí slaví cenný triumf nad Znojmem. Foto: Kuba Dißajn, kupastudio.cz
5. 1. 2020 1. liga (1) KOMENTÁŘŮ

České Budějovice porazily Znojmo, vedoucí Karlovy Vary řádily na hřišti Rožnova

 



Karlovy Vary drtí soupeře v 1. lize! Počtvrté z posledních pěti zápasů se Západočeši dostali na dvouciferný počet vstřelených branek. Tentokráte to 13 góly ve své síti schytal Rožnov pod Radhoštěm. Vary si tak udržují čtyřbodový náskok na druhé Bulldogs, kteří zvítězili na půdě Slovanu Havířov. Překvapení se zrodilo v Budějovicích. Štíři porazili trápící se Znojmo.

Vary nasázely Budějovicím 11 branek, Petrovice inkasovaly 15krát, kunratický Start 12krát a nyní si útok západočeského týmu zařádil na hřišti Rožnova. Třemi góly a asistencí se na 13brankové kanonádě podílel Tomáš Nushart, který po přesunu z Kladna prakticky ihned v novém působišti zapadl. Čtyři body (1+3) zapsal také lídr kanadského bodování 1. ligy Michael Strachota.

Západočeši vyhrály poosmé v řadě. Šesté vítězství za sebou vybojovali brněnští Bulldogs. O svém vítězství nad havířovským Slovanem rozhodl favorit zejména v úvodních 34 minutách. V nich Brno vsítilo pět branek a vytvořilo si pohodlný náskok, který už domácí tým nedokázal zvrátit. Čtyři body nasbíral útočník Adam Konečný, nejproduktivnější hráč buldoků.

Nedaří se Znojmu, které prohrálo sedmkrát z posledních osmi střetnutí. Na ex-superligový tým si o víkendu vyšlápli českobudějovičtí Štíři. Ti už v polovině duelu vedli 5:0. Pak se sice činili znojemští Tomáš Kucharič (1+3) a Petr Čihal (2+1), na obrat to ale nestačilo. Budějovice zvítězily 7:5 a v tabulce se posunuly na desáté místo.

Stejně jako v 18. kole vyhrála Jaroměř po prodloužení. Před Vánocemi zdolala Znojmo, nyní vybojovala dva body proti Torpedu Havířov. Duel bohatý na branky rozhodl v 62. mintuě Vojtěch Výborný. Havířovským k většímu bodovému zisku nestačily ani solidní výkony Adama Klimeše (1+4) a Matěje Černého (3+0).

Výsledky 19. kola:

Z.F.K. Petrovice – Florbal Ústí 5:6 (2:1, 0:3, 3:2)
1. FBK Rožnov pod Radhoštěm – FB Hurrican Karlovy Vary 1:13 (1:3, 0:7, 0:3)
Sokol Brno I Gullivers – Florbal Chomutov 4:6 (2:3, 2:0, 0:3)
FBC Štíři České Budějovice – TJ Znojmo 7:5 (3:0, 2:1, 2:4)
TJ Sokol Jaroměř – Florbal Havířov 9:8 (2:2, 3:5, 3:1, 1:0) po prodl.
TJ Slovan Havířov – Bulldogs Brno 4:7 (0:2, 1:3, 3:2)
Start98 Praha-Kunratice – Kanonýři Kladno 16. 1. 19:00

Sestřihy ze zápasů:


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • ??? napsal:

    Vary jasně 1.ligu letos převyšují, hráči jako Nushart nebo Strachota mají určitě navíc než plácat se s Rožnovem, Petrovicemi a spol. Za mě letos největší favorit na postup

Napsat komentář

*