Natálie Martináková v utkání proti SB-Pro. Foto: Martin Flousek Natálie Martináková v utkání proti SB-Pro. Foto: Martin Flousek
11. 1. 2020 Pohár mistrů (0) KOMENTÁŘŮ

Devět let v Ostravě nezapomínám, děkuji fanouškům, říká Martináková. Uznala kvalitu soupeře

 



Společně s Hanou Koníčkovou je jistou českou účastnicí ženského finále na Champions Cupu 2020. Útočnice Natálie Martináková prožila speciální návrat do Ostravy, kde devět let hájila barvy Vítkovic. Fanoušci na ní nezapomněli, což stabilní členka reprezentace žen ocenila, stejně tak, jako výkon švédského dua Iza Rydfjäll – Alice Grandstedt, které hrály klíčovou roli při výhře 9:3 nad SB-Pro.

Výsledek 9:3, v průběhu zápasů vedení 5:0, přesto to podle Martinákové nebyla snadná záležitost. „Zápas to byl určitě těžký, v prvních minutách měly Finky šance a myslím si, že možná byly lepším týmem na hřišti, nicméně se nám povedlo vstřelit dvě branky v první třetině a dostat se do vedení, už je pak nepustit. Ale byl to těžký zápas, jsme rády, že jsme finále,“ hodnotila s ohledem na to, že finský soupeř několikráte trefil tyč.

Klíčovou roli hrála první formace Jets, konkrétně Iza Rydfjäll a Alice Grandstedt, které dohromady vstřelily šest branek a potvrdily svou kvalitu. „Tak určitě, když si uvědomíme, jaké zkušenosti mají, především Iza, tak je to super. První lajna dnes šlapala úplně neskutečně a jsme rády, že je máme, že jsou součástí našeho týmu. A už se těšíme na finále,“ usmívala se.

Pro samotnou Martinákovou je návrat speciální, v Ostravě hrála devět let za Vítkovice. „Určitě je to něco speciálního, už když jsme přišly do haly, tak tady bylo pár fanoušků Vítkovic a když se vyhlásilo mé jméno, tak to sklidilo velké ovace. Chtěla bych tímto fanouškům poděkovat, hrála jsem tady devět let, a to se nezapomíná, vzpomínky nezmizí. Pořád se v Ostravě cítím jako doma,“ přiznala Natálie Martináková.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*