Aleksander Trofimov se na výhře Kladna na hřišti Bulldogs podílel dvěma góly. Foto: Tomáš Otruba Photography Aleksander Trofimov se na výhře Kladna na hřišti Bulldogs podílel dvěma góly. Foto: Tomáš Otruba Photography
25. 2. 2020 1. liga (0) KOMENTÁŘŮ

Kladno vyhrálo na hřišti Bulldogs a vybojovalo třetí příčku, o víkendu startuje předkolo play off

 



O vítězi základní části 1. ligy už bylo před posledním kolem rozhodnuto, a tak se bojovalo zejména o třetí příčku. Tu nakonec uzmulo Kladno, které zvítězilo na hřišti druhých Bulldogs Brno a vyhrálo minisouboj s Ústím a Chomutovem. O víkendu si ve druhé nejvyšší soutěži odbude premiéru předkolo vyřazovací části.

Kladno nakonec finišovalo ze tří týmů bojujících o třetí pozici nejlépe. Kanonýři si odvezli cennou výhru 4:3 z půdy Bulldogs Brno. Kladno vsítilo vítěznou branku už ve 35. minutě a ve zbytku utkání jednogólový náskok udrželo. Dvěma trefami se na triumfu podílel ruský reprezentant Aleksander Trofimov. 22 úspěšnými zákroky se prezentoval brankář hostů Oskar Blaha.

„V první třetině jsme Brno přehráli a měli jsme hodně šancí, které jsme zahodili. Od druhé části byli domácí více na míčku a často na naší polovině. Občas i se štěstím jsme se dokázali ubránit. Z naší strany určitě nejkoncentrovanější zápas za poslední dobu a kolektivně odpracovaná výhra proti silnému soupeři,“ řekl po utkání kouč Kladna Jan Pazdera.

Chomutov, který měl situaci před posledním kolem ve svých rukou, prohrál v Havířově s Torpedem a nakonec obsadil až pátou příčku. To Ústí zvítězilo ve Znojmě 9:3, kvůli horší bilanci ze vzájemných zápasů s Kladnem ale zůstane čtvrté. Vedoucí Karlovy Vary, už jistý vítěz základní části, překvapivě padly na hřišti dvanáctého Slovanu Havířov.

Šestku postupujících do čtvrtfinále play off doplnil nováček druhé nejvyšší soutěže Jaroměř. Ta v závěrečném kole v přímém souboji o šesté místo porazila doma Start98 10:8. Tým z Kunratic tak musí do předkola. Do něj si Pražané jako soupeře vybrali českobudějovické Štíry. Druhou dvojici utvoří Torpedo Havířov a Znojmo. Předkolo play off odstartuje už o víkendu.

Výsledky 26. kola:

1. FBK Rožnov pod Radhoštěm – Z.F.K. Petrovice 9:4 (3:1, 1:1, 5:2)
FBC Štíři České Budějovice – Sokol Brno I Gullivers 2:6 (0:2, 2:2, 0:2)
TJ Sokol Jaroměř – Start98 Praha-Kunratice 10:8 (2:2, 5:3, 3:3)
TJ Slovan Havířov – FB Hurrican Karlovy Vary 8:6 (2:2, 3:0, 3:4)
Bulldogs Brno – Kanonýři Kladno 3:4 (2:2, 1:2, 0:0)
Florbal Havířov – Florbal Chomutov 11:5 (2:1, 6:2, 3:2)
TJ Znojmo – Florbal Ústí 3:9 (1:3, 1:1, 1:5)

Konečná tabulka základní části 1. ligy:

Předkolo play off:

Start98 Praha-Kunratice – FBC Štíři České Budějovice
Florbal Havířov – TJ Znojmo

1. kolo play down:

Sokol Brno I Gullivers – Z.F.K. Petrovice
TJ Slovan Havířov – 1. FBK Rožnov pod Radhoštěm

Sestřihy ze zápasů:


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*