9. 12. 2011 Extraliga žen (7) KOMENTÁŘŮ

ČEŠKY POSTOUPILY DO SEMIFINÁLE! Dánky srazil hattrick Adély Bočanové

 



České florbalistky budou po dvou letech znovu hrát o medaile. Čtvrtfinálový duel proti Dánsku zvládly poměrem 5:1 i přesto, že musely odvracet vedení Seveřanek. Třemi góly se o postup do semifinále zasloužila 17letá Adéla Bočanová.

V 1. třetině sice český výběr ukázal, že je kvalitnějším celkem, ale profesorskou hrou na jistotu a minimem střel nemohl pomýšlet na zteč dánské branky. Uspěla naopak po přímočaré akci Cecilia Di Nardo, která z brejku v přečíslení tři na jednu prostřelila Lenku Kubíčkovou.

Češky i nadále obléhaly branku Seveřanek a nakonec se po trpělivé rozehrávce trefila z pravého křídla Anet Jarolímová. Obraz hry se ale trenérkám nemohl líbit a tak do druhé třetiny oživily sestavu nasazením Hanky Lackové a do první formace se namísto Kristýny Jílkové posunula Hana Koníčková.

Důležitější však bylo, že v ofenzivě byly Češky aktivnější a vsadily i na důrazné napadání. Efekt přišel vzápětí. Po kombinaci sestry Bočanových se trefila mladší Adéla a poprvé posunula český celek do vedení. Před brankou Cariny Kaarsberg bylo najednou horko. Dánskou gólmanku zachránilo po střele Jarolímové břevno a lob Lackové vytáhla Kaarsberg efektně nad něj. Třetího úspěchu se ale Češky přece dočkaly, když vybojovaly míček na útočné polovině a Magdalena Cepek Žižková po náběhu do šance nekompromisně trefila z první.

Tereza Urbánková uniká dánské obraně, MS 2011, Česko - Dánsko

Nervy do poslední třetiny uchránila v poslední vteřině druhé části gólmanka Lenka Kubíčková, která nepochopitelným zákrokem vykopla míček z horního rohu branky po střele nebezpečné Di Nardo.

Český celek si v závěrečné části vítězství pohlídal. Jistotu mu dala proměněná přesilovka, v níž podruhé v utkání skórovala Adéla Bočanová. Dánky si sice vzaly timeout, aby zmobilizovaly síly, Lenka Kubíčková ale jejich dva nadějné pokusy zlikvidovala.

O zteč se pokusila ještě pohlednou samostatnou akcí Lucie Szotkowská. Poslední slovo ale patřilo hrdince zápasu Adéle Bočanové, která 22 sekund před koncem zkompletovala hattrick a řekla si o cenu pro nejlepší hráčku zápasu.

V sobotu od 19.10 čeká Češky semifinálový duel s Finskem.

Výsledek:
Čtvrtfinále:
ČESKO – Dánsko 5:1 (1:1, 2:0, 2:0)
Branky:
14. Jarolímová (Kotíková), 22. A. Bočanová (K. Bočanová), 38. Cepek Žižková (Kotíková), 50. A. Bočanová (K. Bočanová), 60. A. Bočanová (K. Bočanová) – 7. Di Nardo (Olausson). Střely na branku: 23:8. Rozhodčí: Bienkowski, Chomnicki (oba Pol.). Vyloučení: 0:1. Využití: 1:0. Diváci: 653. Nejlepší hráčky utkání: Adéla Bočanová – Carina Kaarsberg.

Sestava: Kubíčková – Billá, Krupnová, Kotíková, Cepek Žižková, Macurová, Pastušková – Šteglová, Jílková (21. Koníčková), Urbánková – Jarolímová, K. Bočanová, A. Bočanová – Koníčková (21. Lacková), Vojáčková, Szotkowská.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

  • Andrea napsal:

    Super, holky, skvělý výsledek! Škoda, že tam nemůžu být s vámi, fandím aspoň od televize:-) Zítra to zopakujte!

  • T. napsal:

    Ještě, že zítra nebudeme muset tvořit a budeme hrát na brejky…to nám skýtá aspoň naději.

  • Barrandov napsal:

    Gratulace,
    přeji ať to zítra vyjde.

  • Tamča napsal:

    Super! Gratuluju moc a zítra se o to finále poperte!!

  • Dan napsal:

    Celkem mě pobavila ta střela před koncem 2.třetiny. 😀

  • Lilk napsal:

    Gratulacia:) ale od redakcie mi vadi ze vcera (asi) ste uverejnili clanok ako si Hanka Konickova zmenila meno z neoblubeneho Hana na Hanka a dneska ju vy sami napisete ako Hana?!

  • Michal Dannhofer napsal:

    Dobrý den,

    úředně si jméno nechala změnit (nyní již) Hanka Lacková, nikoliv Hana Koníčková.

    S pozdravem Michal Dannhofer.

Napsat komentář

*