Ženy Pixba o víkendu nehrály: Foto: David Asserforts - Pixbo.se
10. 7. 2020 Pohár mistrů (0) KOMENTÁŘŮ

Ratajová s Krupnovou si zahrají Champions Cup! Pixbo přijalo místo IKSU. Bez pochyb, hlasí

 



Odstoupení IKSU ze všech soutěží je v posledních dnech hlavním tématem florbalového dění. Nyní je jasno, kdo IKSU nahradí na Champions Cupu 2021 ve Švýcarsku. A pro české fanoušky je to dobrá zpráva: místo IKSU bude hrát Pixbo, tedy také Denisa Ratajová s Eliškou Krupnovou.

O konci IKSU se spekulovalo již delší dobu, sám klub přiznal, že finanční podporu bude shánět těžko. Na Champions Cupu jej nakonec nahradí Pixbo, druhý tým nedokončené základní části ženské SSL a první oslovený.

Kapitánka Ida Sundberg prozradila, že kádr nad účastí nepochyboval. „Měli jsme mítink s našim sportovním vedením, za nás hráčky nebyly žádné pochyby. Minulá sezona skončila tak jak skončila, ale nyní máme šanci porvat se o jeden z největších florbalových titulů. Připravíme se na maximum,“ slíbila v tiskovém prohlášení.

Podle kouče Jonase Eliassona je zlato prvním cílem pro sezonu 2020/2021. „Když jsem se dozvěděl o možnosti zahrát si na Champions Cupu, hned mě to nabudilo. Je to jedno z největších vítězství v našem sportu a nyní se tak stalo našim prvním cílem v sezoně 2020/2021,“ prohlásil v tiskovém prohlášení kouč, který s Pixbem soutěž v roce 2016 vyhrál.

Turnaj je zatím naplánován na 9. a 10. ledna příštího roku do Wintherthuru, definitiva o jeho konání by měla padnout na přelomu října a listopadu. Kromě Pixba se jej v ženské části zúčastní Vítkovice, Chur a PSS.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*