Hráči Ústí se radují z branky do sítě Českých Budějovic. Foto: Sporty Ústí Hráči Ústí se radují z branky do sítě Českých Budějovic. Foto: Sporty Ústí
29. 9. 2020 1. liga (1) KOMENTÁŘŮ

Karlovy Vary porazily Bulldogs a dotahují se do čela, dvakrát vyhrálo také Ústí

 



Po rozpačitém vstupu do sezony už se zdá, že jsou karlovarští Hurrican zpátky. V Petrovicích a doma s Bulldogs zapsali Západočeši dvě vítězství a bodově se dotáhli na první Ústí. To má ale jeden zápas k dobru. Ústečtí mají také fazonu a o prodlouženém víkendu zapsali do tabulky rovněž plný počet šesti bodů.

Na triumfu 5:3 v Petrovicích se třemi body podílel kapitán Karlových Varů Michal Klápa. V 5. kole se pak jeho tým utkal ve šlágru s brněnskými Bulldogs. Zajímavý zápas definitivně rozhodla až vydařená dvouminutovka ve třetí části, během které Karlovarští vsítili tři branky. Hosté už pak pouze snížili a na západě Čech padli 6:8. Pět bodů (3+2) zaznamenal Daniel Nicklas, čtyři (2+2) přidal Jan Zavadil.

Ústí o víkendu předvedlo, že se mu zatím daří zejména v ofenzivě. Nejprve to odnesla obrana Startu, která inkasovala 12 branek, v dalším zápase pak schytali 11 branek českobudějovičtí Štíři. V obou střetnutích zářil Dominik Beneš. Proti Startu i proti Českým Budějovicím zapsal do statistik šest bodů a po Tomáši Hanákovi a Michalu Klápovi je třetím nejproduktivnějším hráčem 1. ligy.

Šestibodový prodloužený víkend zažili také Kladno a Znojmo. Kladenští Kanonýři vydřeli těsnou výhru na hřišti Jaroměře a na domácí půdě si poradili s brněnskými Gullivers. Pro Středočechy to kvůli karanténě a koronaviru byly vůbec první duely v novém ročníku. Znojmo až do uplynulého víkendu neznalo pocit vítězství. Nyní svěřenci kouče Šťastníka vyzráli jak na Letku, tak na Petrovice.

Výsledky 4. kola 1. ligy:

FBC Letka – TJ Znojmo 5:6
Z.F.K. Petrovice – FB Hurrican Karlovy Vary 3:5
Florbal Ústí –  Start98 Kunratice 12:6
TJ Slovan Havířov – Torpedo Havířov 3:8
TJ Sokol Jaroměř – Kanonýři Kladno 5:6
Sokol Brno I Gullivers – FBC Štíři České Budějovice 8:6

Výsledky 5. kola 1. ligy:

Florbal Ústí – FBC Štíři České Budějovice 11:8
Kanonýři Kladno – Sokol Brno I Gullivers 7:3
Start98 Kunratice – TJ Slovan Havířov 8:5
FB Hurrican Karlovy Vary – Bulldogs Brno 8:6
Florbal Chomutov – TJ Sokol Jaroměř 6:3
TJ Znojmo – Z.F.K. Petrovice 8:6
Torpedo Havířov – FBC Letka 3:6

Sestřihy ze zápasů 4. kola:

Sestřihy ze zápasů 5. kola:


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • ??? napsal:

    Nechápu, že Hanák nedostane pozvánku do juniorské repre. Nejproduktivnější hráč 1.ligy, který se teď dost prosazuje i v Superlize a stále nic. Asi hraje za špatný klub.

Napsat komentář

*