Mikael Hill už na švédské lavičce stát nebude. Foto: Mika Hilska Mikael Hill už na švédské lavičce stát nebude. Foto: Mika Hilska
5. 12. 2020 Švédsko (10) KOMENTÁŘŮ

Švédové mění reprezentačního kouče. Hilla by měl nahradit Brottmann. Jde o celkový obrázek, říká manažer

 



Švédové mění trenéra mužské reprezentace. Mikaelu Hillovi nebude prodloužena smlouva a s federací se domluvil na předčasném konci. Švédský národní tým vedl necelé tři roky, ve finále posledního mistrovství světa jeho tým podlehl Finům, když předtím vyhrál Světové hry.

Osmačtyřicetiletý trenér se druhého světového šampionátu v roli hlavního trenéra mužské reprezentace nedočká, protože jeho smlouva, která měla původně skončit 28. února nebude prodloužena. „S ohledem na tuto situaci došlo mezi federací a Mikaelem Hillem k dohodě, že jeho smlouva bude ukončena s okamžitou platností,“ píše se v tiskovém prohlášení Švédské florbalové federace.

Podle manažera švédské reprezentace Joakima Lindströma jde o celkový obraz. „Naše zaměstnance nikdy nehodnotíme externě přes média a nebudeme to dělat ani nyní. Každopádně vždy jde o celkový obraz, který hodnotíme, řešíme, jak vypadá práce mezinárodně a také v rámci národní scény. Samozřejmě jde také o výsledky. Měli jsme možnost s Mikaelem Hillem pokračovat nebo nikoliv a rozhodli jsme se, jak jsme se rozhodli,“ řekl následně pro Innebandymagazinet.se.

Podle informací švédského portálu je nejžhavějším kandidátem Thomas Brottman, kterého proslavilo působení ve Falunu. „Je to skvělý kouč, kterého dlouhodobě sledujeme. Ale jinak to komentovat nebudu, až bude něco ke zveřejnění, tak se to lidé dozví,“ odmítl spekulovat Joakim Lindström.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • ADALBERT napsal:

    Ve švédsku maj koule vyměnit trenéra, když je to potřeba. U nás je to „uprostřed“ cyklu nemyslitelné, protože má rozdělanou práci s naší skoro béčkovou repre. Asi bych měl radši koule měnit a doufat ve zlepšení, než doufat ve čtvrtý místo.

    • Petr napsal:

      Souhlasím, ale nemyslím si, že se jedná o skoro béčkovou repre. Jediná ztráta je za mě Jendrišák. Zbytek hráčů, kteří odmítli je na úrovni nominovaných možná i pod jejích úrovni. ( Samozřejmě se najde v nominaci pár jmen, které mně hlava nebere, např. Krbec).

    • Repre napsal:

      Ano asi to pod Kettunenem není dobré, na druhou stranu si myslím, že jedná věc je správná a to zapojení hráčů ze zlatého MS juniorů, když už jsme ho taky jednou vyhráli a těm hráčům jako Langer, Forman, Šindler nebo Boček se daří i v mužském florbalu tak je dobře že tam jsou. Některých jmen co odešla je možná škoda, ale zase jsem rád, že nepojedou zase ti samí co už jezdí 10 let a dostanou prostor mladí dravci

    • Raketový inženýr napsal:

      Pravda až na jeden malinkej detail. Toto není výměna uprostřed cyklu, ale trenérovi končí smlouva – že se MS odložilo o rok je jen souhra okolností.

      Kettunen měl taky jít, ale koronáč kartami zamíchal. Problém taky je, že dle mých informací to rok před MS nikdo nechtěl vzít a obecně se teď do repre nikdo nehrne. Však proč taky, když poslední tři trenéři měli vždy problém s hráči.

      Trnavský neukočíroval starou bandu na MS 2012 a byl to průser. Přišel Cepek, po průseru všichni makali, cinkl z toho bronz a pak? Ho taky potopili. Kettunen není nová situace, je to pokračování stejné písničky, jen si sólo vzal Jendrišák, kterej je nejvíc vidět, proto o to větší haló. Stejný haló jako když Trnek nevzal do Helsinek Pína.

      Nějak jsou nám ty Helsinki zakletý 🙂

      • ADALBERT napsal:

        Z mého pohledu nás zdaleka nejvíc tlačí bota na levém křídle. Na tomto postu máme snad jen dva hráče, které bych v repre viděl, a to Natova s Ondruškem. Možná dorůstá ve Vítkovicích Gattnar, Rýpara vidím spíš v obraně. Nikdo další mě nenapadá, jestli někdo napíše Renčína, tak ten rychlostně na repre úroveň rozhodně nemá. Tohle teda nemá nic společného s Kettunenem, ale docela by mě zajímalo, koho další vidí na tomhle postu.

        • Bootham napsal:

          Rýpar je univerzál, v Linkopingu hraje sice na beku, ale je schopný hrát levé křídlo v případě potřeby, možná Gattnar. Natov je dlouhodobě přehlížený trenéry repre. U něj mi přijde že má trošku kostrbatý pohyb, chybí mi tam dynamika jako třeba u Tokoše. Ondrušek na repre ještě má, ale koho nového na levé křídlo ? ideálně nějaké mladé pušky…

          • raketový inženýr napsal:

            Přehlížený Natov je mýtus, on reprezentovat nechtěl a nejspíš úplně ani nechce. Odmítal reprezentovat pod Cepkem před MS 2016 (https://florbal.cz/55977-tajemstvi-odhaleno-proc-vousac-natov-chybi-v-reprezentaci/). Kettunen mu dal šanci, odjel na jedno EFT, ale i přes pozitivní ohlas se mu pak omluvil ze všech kempů na celý (!) léto dopředu a to jde pak s prohlášením Kettunena, že pokud borci nebudou přijímat pozvánky, tak je nominovat nebude. Promrhaný talent…

          • hudino napsal:

            raketak má pravdu, a ty důvody, které uváděl – nedivím se ,že s ním už Fiňák vůbec nepočítá.

        • Česká repre napsal:

          Já si myslím, že Kettunen počítá s Rýparem spíš na to křídlo, když většinou do obrany bere většinou Sýkoru, Němečka, Grubera a Bauera, což jsou všechno právaci. Nevím jestli tam bude cpát dalšího

  • chodovsky patriot napsal:

    U nás ale nejde o florbal. Unie = mafie!

Napsat komentář

*