Patrik Dóža před Manuelem Maurerem. Foto: Bild: Sportfotografie Markus Aeschimann | www.markus-aeschimann.ch Patrik Dóža před Manuelem Maurerem. Foto: Bild: Sportfotografie Markus Aeschimann | www.markus-aeschimann.ch
20. 1. 2021 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Rychenberg dvakrát vyhrál a polepšil si, přispěl k tomu i Dóža

 



V prvních zápasech po restartu se do statistik nezapsal, proti St. Gallenu a Könizu už ale o sobě dal vědět a Rychenberg tak i díky příspěvku českého útočníka Patrika Dóži stoupl tabulkou NLA výš.

Patrik Dóža se nejprve gólem podílel na výhře Rychenbergu na hřišti St. Gallenu a červenožlutí triumfovali 7:3. Ve druhém víkendovém střetnutí pak vyhráli 7:6 po prodloužení nad silným Könizem, český forvard asistoval u dvou branek a vyhrál český souboj, Martin Kisugite totiž na druhé straně musel skousnout porážku.

I tentokrát se do statistik zapsali hráči Thunu. V tomto případě ale bodové příspěvky Davida Šimka (1+1) a Josefa Pluhaře (0+1) na výhru jako před týdnem nestačily. UHC padlo na hřišti Zugu 4:12 a neuspělo následně ani půdě Usteru. Za vítězný Uster nasbíral dvě gólové nahrávky Ondřej Svatoš.

V obou víkendových střetnutích se gólově prosadil Jan Daniš, jeho Astra Sarnen však stále čeká na první bodový zisk v sezoně. Daniše mohlo potěšit alespoň to, že v duelu s Langnau byl vyhlášen nejlepším hráčem svého celku.

Kisugite sice v neděli nestačil na Dóžův Rychenberg, o den dříve ale figuroval u rozhodující trefy Jonase Ledergerbera v prodloužení a Köniz bral proti Malans dva body. Na čele švýcarské NLA zůstává Wiler, přestože nezvládl svůj jediný víkendový zápas a prohrál v Churu 7:10. Český obránce Daniel Šešulka tak mohl společně se svými spoluhráči oslavit cenný skalp.

Výsledky 8. kola švýcarské NLA:

Zug United – UHC Thun 12:4 (za hosty D. ŠIMEK 1+1 a PLUHAŘ 0+1)
Tigers Langnau – GC Curych 4:9
UHC Alligator Malans – Floorball Köniz 2:3 po prodl. (za hosty KISUGITE 0+1)
Ad Astra Sarnen – UHC Uster 4:9 (DANIŠ 1+0 – PRAŽAN 1+0, SVATOŠ 0+1)
Waldkirch-St. Gallen – HC Rychenberg Winterthur 3:7 (za hosty DÓŽA 1+0)
Chur Unihockey – SV Wiler- Ersigen 10:7

Výsledky 9. kola švýcarské NLA:

UHC Alligator Malans – GC Curych 8:4
Tigers Langnau – Ad Astra Sarnen 10:4 (za hosty DANIŠ 1+1)
UHC Uster – UHC Thun 6:2 (za domácí SVATOŠ 0+2)
HC Rychenberg Winterthur – Floorball Köniz 7:6 po prodl. (za domácí DÓŽA 0+2)
Waldkirch-St. Gallen – Chur Unihockey 6:5 po prodl.

Tabulka švýcarské ligy:

Kanadské bodování:

1. Alexander Hallén 26 (14+12) / Zug United
2. André Andersson 24 (15+9) / Zug United
3. Joël Rüegger 18 (7+11) / Grasshopper Club Curych
… David Šimek 10+4, Josef Pluhař 5+7, Martin Kisugite 3+6, Patrik Dóža 2+7, Daniel Šešulka 1+5, Radek Sikora jr. 4+1, Jan Daniš 3+2, Martin Pražan 3+2, Ondřej Svatoš 0+3


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*