Josefu Pluhařovi z Thunu se o víkendových zápasech švýcarské NLA bodově dařilo. FOTO: Swiss unihockey flickr.
20. 2. 2021 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

České bodové hody – Šimek pálil čtyřikrát, Pluhař třikrát, Pražan má 5 asistencí

 



Skvělými výkony v rámci 12. a 13. kola nejvyšší švýcarské NLA se minulý víkend předvedlo hned několik českých reprezentantů. Nejvíce vidět bylo duo z Thunu – Josef Pluhař ve dvou kláních zaznamenal hned 3 branky, David Šimek se pak v jednom zápase blýskl dokonce 4 přesnými zásahy. Úctyhodnými 5 gólovými nahrávkami se připomněl obránce Usteru Martin Pražan.

Před 12. kolem se tabulka nejvyšší švýcarské soutěže rozdělila na dvě části – na Masters round neboli mistrovskou část a dále na Challenge round tedy nemistrovskou skupinu. Ve vrchní polovině mezi sebou svádí souboje Curych, Köniz, Wiler-Ersigen, Alligator Malans, Zug United a Rychenberg Winterthur. Ve spodní části naopak zůstaly celky Tigers Langnau, Chur, Waldkirch-St. Gallen, Uster, Thun a Ad Astra Sarnen.

Pro oko českého fanouška byly nejzajímavější zápasy Thunu, ve kterých se přímo ze střeleckého řetězu utrhlo duo Šimek-Pluhař. V rámci 13. kola v domácím zápase Thun rozstřílel celek Ad Astra Sarnen výsledkem 11:4, přičemž Šimek se postaral rovnou o čtyři branky a na jednu přihrál. Pluhař zaznamenal čtyři body za dvě branky a stejný počet přihrávek. Debakl za hosty krotil dvěma přesnými zásahy Jan Daniš.

Kolo předtím ještě Thun zavítal do Usteru. V tomto zápase každý z krajánků Thunu zaznamenal po jednom bodu, Pluhař za gól a Šimek za asistenci. Klání došlo až do prodloužení, které nakonec ovládl domácí Uster poměrem 7:6. Na straně domácích k výhře dvěma přihrávkami přispěl Martin Pražan. Český obránce zažil celkově povedený víkend – v dalším kole proti Churu nahrál dokonce na tři branky a ze dvou víkendových zápasů tak odcházel s mimořádně zdařilou bilancí 0+5. Z krajánků se ještě výrazněji prosadil kapitán zmíněného Churu Daniel Šešulka, který v obou zápasech zatěžkal konto soupeřů jednou trefou.

V mistrovské části došlo k duelu dvou žhavých kandidátů na celkové prvenství, a sice ke střetnutí mezi Willerem-Ersigen a Curychem. Těsný zápas nakonec vyzněl šťastněji pro Willer, který hosty v prodloužení udolal 8:7. V domácím zeleno-bílém dresu se na výhře nejvíce podílel hattrickem slovenský bombarďák Michal Dudovič (stejný brankový počin předvedl i proti Rychenbergu), jemuž třemi asistencemi sekundoval finský reprezentační obránce Krister Savonen. Za Wiler se ve šlágru s Curychem trefil i český útočník Radek Sikora junior, který v dalším klání proti Rychenbergu jednou nahrával.

Švýcarská liga pokračuje dalším kolem už tento víkend.

VÝSLEDKY 12. KOLA ŠVÝCARSKÉ LIGY – Masters round:

GC Curych – Floorball Köniz 8:4
UHC Alligator Malans – Zug United 6:3
HC Rychenberg Winterthur – SV Wiler-Ersigen 3:7 (za hosty SIKORA 0+1)

VÝSLEDKY 12. KOLA ŠVÝCARSKÉ LIGY – Challenge round:

Tigers Langnau – Chur Unihockey 5:7 (za hosty ŠEŠULKA 1+0)
UHC Uster – UHC Thun 7:6 po prodloužení (za domácí PRAŽAN 0+2, za hosty PLUHAŘ 1+0 a ŠIMEK 0+1)
Ad Astra Sarnen – Waldkirch-St. Gallen 5:6 po prodloužení

VÝSLEDKY 13. KOLA ŠVÝCARSKÉ LIGY – Masters round:

SV Wiler-Ersigen – GC Curych 8:7 po prodloužení (za domácí SIKORA 1+0)
Floorball Köniz – UHC Alligator Malans 6:4 (za hosty VELTŠMÍD 0+1)
Zug United – HC Rychenberg Winterthur 5:4 po prodloužení

VÝSLEDKY 13. KOLA ŠVÝCARSKÉ LIGY – Challenge round:

Chur Unihockey – UHC Uster 2:6 (za domácí ŠEŠULKA 1+0, za hosty PRAŽAN 0+3)
UHC Thun – Ad Astra Sarnen 11:4 (za domácí ŠIMEK 4+1 a PLUHAŘ 2+2, za hosty DANIŠ 2+0)
Waldkirch-St. Gallen – Tigers Langnau 6:5

KANADSKÉ BODOVÁNÍ:

1. André Andersson 32 (17+15) / Zug United
2. Alexander Hallén 30 (17+13) / Zug United
3. Joël Rüegger 30 (14+16) / GC Curych
… David Šimek 14+6, Josef Pluhař 10+9, Daniel Šešulka 4+8, Martin Pražan 4+7, Martin Kisugite 3+8, Patrik Dóža 3+7, Jan Daniš 6+2, Radek Sikora jr. 5+3, Ondřej Svatoš 0+3


Autor: Jakub Švejkovský



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*