Ještě není vyloučené, že bude Anna Wijk hrát i v nadcházející sezoně. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se Ještě není vyloučené, že bude Anna Wijk hrát i v nadcházející sezoně. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se
27. 2. 2021 Ženský florbal - Zahraničí (2) KOMENTÁŘŮ

Babyboom švédských florbalových superstar: Wibron má dceru, těhotenství oznámila Wijk

 



Rok 2021 bude ve znamení babyboomu švédských florbalových superstar. Po Emelii Wibron, která v minulých dnech přivedla na svět dceru Alice oznámila těhotenství také dlouhodobě jedna z nejlepších florbalistek na světě Anna Wijk, která sice před sezonou odešla z Mory do Storvrety, ale v průběhu koronavirové pauzy se vrátila.

O těhotenství Emelie Wibron jsme psali na začátku tohoto roku a sama hráčka se vyjádřila tak, že chce být připravena na play off v březnu. Termín porodu měla stanoven na 12. ledna, nakonec se s dcerou Alice mohla pochlubit o čtyři dny později. Doma na malou sestřičku už čekal téměř tříletý bratr Wiliam, jehož matkou je snoubenka špičkové florbalistky Thorengruppenu.

Anna Wijk před sezonou opustila Moru, aby se stala součástí Storvrety, nicméně po přerušení všech florbalových soutěží se do svého osudového týmu vrátila a připsala si za něj další čtyři starty v nejvyšší soutěži s bilancí 2+5.

Nyní je jasné, že v nejbližších měsících žádné další nepřidá. V sobotu dopoledne totiž prostřednictvím svého instagramu oznámila, že se svým přítelem, bývalým hokejistou Jesperem Eriksonem, očekávají v srpnu příchod svého prvního potomka.

U švédských florbalistek je po porodu poměrně běžnou záležitostí, že se k aktivní kariéře vrátí. Jedním z nejlepších příkladů je skvělá útočnice Anna Jakobsson, která se v letošní sezoně naplno vrátila do sestavy Endre a ukazuje, že ze svého umu ničeho neztratila: vyhlášená střelkyně má zatím ve dvaceti utkáních bilanci 20+9.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*