Josef Pluhař se v souboji s Tigers Langnau dvakrát gólově prosadil, ale ani to k výhře jeho celku nestačilo. FOTO: swiss unihockey flickr.
5. 3. 2021 Švýcarsko (1) KOMENTÁŘŮ

Pluhař pálil dvakrát, Šimek má 1+1, Thun přesto padl. Bodování má nového lídra

 



Základní část nejvyšší švýcarské NLA nevyhnutelně spěje ke svému konci. Minulý víkend se odehrálo předposlední kolo a vidět v něm byli opět i Češi. Už tradičně se nejvýrazněji prosadil především tandem z Thunu, tedy Josef Pluhař a David Šimek. Ve skupině o titul si lídr z Curychu vyšlápl na Zug United poměrem 8:4. Hned u pěti branek byl kapitán vítězného celku Joël Rüegger, kterého jeho bodová smršť katapultovala do čela kanadského bodování celé soutěže.

Jestli se na něco může celek z Thunu v této sezoně spolehnout, tak to jsou pravidelné bodové příspěvky českého dua ve složení Josef Pluhař a David Šimek. V zápase 15. kola první jmenovaný zapsal dvě přesné branky, odchovanec pražských Bohemians Šimek pak k jedné brance přidal rovněž gólovou nahrávku. Ani takový příspěvek z holí krajánků k výhře domácíchnicméně nestačil, Thun s Tigers Langnau prohrál nakonec těsně 6:7.

V dalších utkáních předposledního kola byli vidět i další krajánci. Chur do bitvy se St. Gallenem opět po jednozápasové pauze vedl s paží ovázanou kapitánskou páskou Daniel Šešulka. Ten svůj návrat oslavil jednou asistencí. Vysokou porážku 6:11 celku Ad Astra Sarnen na půdě Usteru krotil přesným zásahem Jan Daniš.

Zug United se pak ve skupině o titul (v takzvaném Masters round) střetl s Grasshopper Club Curych. Hostující celek držící si vedoucí příčku v tabulce chtěl utnout sérii dvou porážek, což se mu podařilo náramně. Defenziva hostí vygumovala do té doby nejproduktivnější duo soutěže v barvách Zugu, dva švédské šikuly André Anderssona a Alexandera Halléna. Curyšský hlavní ofenzivní motor, kapitán týmu Joël Rüegger, jel ovšem na plný výkon. Projevilo se to výslednou pětibodovou bilancí za dvě branky a tři asistence. Švýcarský reprezentant se díky extrémně zdařilému mači vyšvihl na čelo kanadského bodování celé soutěže právě před zmíněné duo Andersson-Hallén.

Švýcarská nejvyšší liga pokračuje posledním kolem základní části už tuto neděli. O dalším pokračování NLA a jeho konkrétní podobě bude jasné po tomto víkendu.

VÝSLEDKY 15. KOLA ŠVÝCARSKÉ LIGY – MASTERS ROUND:

Zug United – Grasshopper Club Curych 4:8
UHC Alligator Malans – HC Rychenberg Winterthur 5:2
Floorball Köniz – SV Wiler-Ersigen 7:4

VÝSLEDKY 15. KOLA ŠVÝCARSKÉ LIGY – CHALLENGE ROUND:

UHC Thun – Tigers Langnau 6:7 (za domácí PLUHAŘ 2+0 a ŠIMEK 1+1)
UHC Uster – Ad Astra Sarnen 11:6 (za hosty DANIŠ 1+0)
Chur Unihockey – Waldkirch-St. Gallen 3:5 (za domácí ŠEŠULKA 0+1)

KANADSKÉ BODOVÁNÍ:

1. Joël Rüegger 38 (18+20) / GC Curych
2. André Andersson 34 (19+15) / Zug United
3. Alexander Hallén 32 (17+15) / Zug United
… David Šimek 15+7, Josef Pluhař 12+10, Daniel Šešulka 4+9, Martin Kisugite 3+9, Jan Daniš 8+3, Martin Pražan 4+7, Patrik Dóža 3+7, Radek Sikora jr. 5+4, Ondřej Svatoš 3+3


Autor: Jakub Švejkovský



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*