Emil Julkunen proměněným nájezdem rozhodl o výhře Zug United nad Wilerem Ersigen ve 3. čtvrtfinále. FOTO: Swiss unihockey flickr.
16. 3. 2021 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

VIDEO: Dóža asistoval u přesvědčivé výhry Rychenbergu, Zug díky Švédům v nájezdech přetlačil Wiler

 



Až na jednu výjimku mají čtvrtfinálové série ve švýcarské nejvyšší NLA za sebou třetí odehraný zápas. Všechna čtvrtfinále jsou ovšem poměrně vyrovnaná, žádnému z týmů se nepodařilo odskočit do trháku 3:0 na zápasy. Český legionář Patrik Dóža asistoval u výhry Rychenbergu 7:3, čímž jeho tým snížil stav série s Alligator Malans na 1:2. Hegemon posledních sezon Wiler-Ersigen padl na vlastním hřišti po nájezdech s Zug United – hostům cenné vítězství ve speciální disciplíně zařídilo švédské trio Julkunen-Andersson-Nilsson.

Rychenberg Winterthur vystupoval do třetího utkání čtvrtfinálové série po dvou porážkách s jasnou vidinou vítězství. Alligator Malans by totiž v případě třetí výhry v řadě odskočili na možná propastný zápasový rozdíl 3:0. Lukáše Veltšmída a jeho spoluhráče by tak dělilo jediné vítězství od postupu do semifinále.

Proti této vidině byl ovšem jiný Čech, a sice tuzemský reprezentant Patrik Dóža. Osm vteřin před první sirénou jeho pokus v přesilové hře dorazil Moritz Schaub, jenž do konce zápasu stačil zkompletovat hattrick. Dóža asistoval i u první branky Tobiase Studera, švýcarští statistici mu ovšem bod nepochopitelně nepřipsali. Rychenberg ale i tak vyválčil první výhru v sérii a snížil stav na 1:2 na zápasy. Další krajánek, zmíněný Lukáš Veltšmíd v dresu Malans nebodoval.

Zatím nejtěsnější čtvrtfinále se odehrává mezi Wilerem Ersigen a Zug United, tedy mezi čtvrtým a pátým celkem po základní části. Několikanásobný švýcarský mistr Wiler sice zvítězil těsně v prvním klání, Zug ovšem záhy srovnal stav série. Stejně vyrovnaná řežba se konala i ve třetím pokračování. Oku defenzivního diváka lahodící zápas nakonec po 60 minutách skončil 1:1 a stejný stav platil i po desetiminutovém nastavení.

V nájezdech pak své četné zkušenosti v branky přetavilo duo z Zugu Emil Julkunen, jenž dříve hájil barvy Pixba, a někdejší střelec Växjö André Andersson. Švédské útočníky doplnil úspěšně provedeným nájezdem hostující forvard Yannick Rubi. Naopak domácím exekutorům z Wileru se v dovednostní disciplíně nedařilo ani trochu, když si postupně Patrick Mendelin, Claudio Mutter a Marco Louis vylámali zuby na švédském muži v hostující masce Petteru Nilssonovi.

Do vedení 2:1 se v další sérii dostal vítěz základní části Curych, který si s vítězem prvního zápasu play off St. Gallenem poradil 7:3.

V jediném čtvrtfinále se kvůli pandemii koronaviru stačily odehrát zatím pouze dva zápasy, a sice mezi mančafty Floorball Köniz a Tigers Langnau. Köniz se po prvním klání dostal do vedení 1:0 na zápasy poté, co Langnau přetlačil poměrem 7:5. Tigers ovšem sérii srovnali hned záhy, kdy na půdě Könizu vybojovali výhru 6:5 po prodloužení. Český zadák Martin Kisugite do zápasů v dresu Könizu nenastoupil.

Další střetnutí čtvrtfinálových sérií švýcarské ligy jsou v plánu příští víkend. V týdnu se pak dohrává přeložené třetí utkání mezi Könizem a Langnau.

Nájezdy mezi. Wilerem Ersigen a Zug United ve 3. zápase čtvrtfinálové série. ZDROJ: 221floorball youtube channel.

VÝSLEDKY ČTVRTFINÁLE PLAY OFF ŠVÝCARSKÉ LIGY: 

SÉRIE GRASSHOPPER CLUB CURYCH – WALDKIRCH-ST. GALLEN 2:1

Grasshopper Club Curych – Waldkirch-St. Gallen 7:9
Waldkirch-St. Gallen – Grasshopper Club Curych 5:6
Grasshopper Club Curych – Waldkirch-St. Gallen 7:3

SÉRIE UHC ALLIGATOR MALANS – HC RYCHENBERG WINTERTHUR 2:1

UHC Alligator Malans – HC Rychenberg Winterthur 5:4 (za hosty DÓŽA 0+2)
HC Rychenberg Winterthur – UHC Alligator Malans 1:3
UHC Alligator Malans – HC Rychenberg Winterthur 3:7 (za hosty DÓŽA 0+1)

SÉRIE FLOORBALL KÖNIZ – TIGERS LANGNAU 1:1

Tigers Langnau – Floorball Köniz 5:7
Floorball Köniz – Tigers Langnau 5:6 po prodloužení

SÉRIE SV WILER-ERSIGEN – ZUG UNITED 1:2

SV Wiler-Ersigen – Zug United 2:1
Zug United – SV Wiler-Ersigen 6:4
SV Wiler-Ersigen – Zug United 1:2 po nájezdech


Autor: Jakub Švejkovský



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*