Alexander Galante Carlström v prvním semifinále nasázel hattrick. FOTO: Per Wiklund. Alexander Galante Carlström v prvním semifinále nasázel hattrick. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se
7. 4. 2021 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

VIDEO: Storvreta proti Mullsjö musela obracet, Falunu vystřelil výhru v prodloužení Galante Carlström

 



Poslední 4 týmy zůstaly v play off švédské nejvyšší SSL. O dvě místa v superfinále se v jednom semifinále pere Kalmarsund s Falunem. V druhé sérii se pak účast ve finále snaží vyfouknout Storvretě Mullsjö, které ve čtvrtfinále v šesti zápasech přešlo přes Dalen.

Na světové střelce se můžete připravovat několik dní a svůj mančaft biflovat u videa desítky hodin. Svým svěřencům ukážete všechny přednosti takového sportovce, plejeři ví, jak rozdílového hráče bránit. Ale ani tak se jim to zkrátka nepodaří. Přesně to se stalo v prvním semifinále švédské SSL mezi kometou sezony Kalmarsundem a jedním ze dvou hegemonů posledních sezon Falunem, v jehož dresu opět řádila největší ofenzivní hvězda celku z hornického města Alexander Galante Carlström. Nevysoký forvard nasázel na domácím hřišti hattrick, když si poslední trefu schoval do prodloužení. Falun nakonec po výhře 7:6 urval první bod v sérii.

Druhé semifinále mezi Storvretou a Mullsjö ze začátku vypadalo na to, že hosté si obrovskou chuť po vyřazení Dalenu přenesou i do souboje se slovutnějším celkem z města Uppsala. Mullsjö totiž na začátku druhého dějství zvýšilo z hole Rikarda Erikssona na průběžných 4:2.

Storvreta ovšem nevyhrála za poslední dekádu šest švédských titulů náhodou a po zařazení vyššího rychlostního stupně začala náskok hostů stahovat. V půlce zápasu vyrovnával bombou golfákem z půlky produktivní obránce Tobias Gustafsson, hattrick včetně nájezdu pak do sítě Mullsjö nasázela teprve dvacetiletá mladá vycházející hvězda Storvrety Filip Eriksson. Domácí celek se ujal vedení v sérii po vysoké výhře 10:5.

Semifinále švédské ligy pokračuje už dnes druhým soubojem právě mezi Mullsjö a Storvretou.

série Storvreta IBK – Mullsjö AIS 1:0

1. zápas: Storvreta IBK – Mullsjö AIS 10:5

série FBC Kalmarsund – IBF Falun 0:1

1. zápas: FBC Kalmarsund – IBF Falun 6:7 po prodloužení


Autor: Jakub Švejkovský



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*