Hvězdný Filip Langer míří do Kalmarsundu! Hvězdný Filip Langer míří do Kalmarsundu!
20. 4. 2021 Švédsko (6) KOMENTÁŘŮ

Hvězdný Filip Langer míří do Kalmarsundu. Smlouvu podepsal na dva roky

 



Český reprezentant a hvězda Tatranu Střešovice míří do švédské SSL, kde bude oblékat dres FBC Kalmarsundu. V ambiciózním severském celku se potká se současným nejlepším hráčem světa Kimem Nilssonem. Smlouvu podepsal na 2 roky.

Od vypadnutí Tatranu v play off se Spartou se vyrojila řada spekulací, kam zamíří střešovický forvard Filip Langer. Četným dohadům je však nyní konec – stále teprve devatenáctiletého hráče budou moci diváci od příští sezony vídat v modrém dresu švédského FBC Kalmarsund. Své nové dlouho očekávané působiště oznámil útočník národního týmu během livestreamu na svém instagramovém účtu.

Střešovického odchovance zaznamenala širší florbalová veřejnost před třemi lety, kdy se na čtvrt roku vydal na první zahraniční zkušenou do slavného Pixba Wallenstam. Důvod? Langerova kvalita byla už v jeho 16 letech zcela nepopiratelná, talentovaný mladík ovšem nemohl kvůli regulím superligy pro svůj nízký věk hrát nejvyšší soutěž. Proto do mužského florbalu zvolil netradiční okliku přes město Göteborg.

V další sezoně pak už mohl v tuzemské superlize řádně nastupovat. Okamžitě se stal motorem Tatranu, stále ještě v 16 letech se stal nejmladším českým seniorským reprezentantem v historii a nakonec si zajistil i místo na mistrovství světa v roce 2018. O rok později pak byl základním stavebním kamenem pro historický úspěch tentokrát juniorské reprezentace, jíž v kanadském Halifaxu dopomohl k zisku historického zlata dvěma góly ve finále proti juniorům Švédska.

Nyní stojí před vytáhlým útočníkem nová výzva. V dresu Kalmarsundu bude na švédských superligových kolbištích válčit po boku aktuálně nejlepšího hráče světa Kima Nilssona. A není vůbec vyloučené že by se oba dva ekvilibristé s děrovaným nesmyslem nemohli setkat v rámci jedné lajny. V týmu z nevelkého ani ne šestitisícového města Färjestaden ležícího na druhém největším švédském ostrově Öland podepsal Langer smlouvu na 2 roky.


Autor: Jakub Švejkovský



KOMENTÁŘE

  • Kimchi napsal:

    Hvězdný? Spíš nadějný.

  • Ferdinand Vanek napsal:

    Zrejme slusnej oddil. Good luck a snad to bude prvni lajna celou sezonu.

  • SKV napsal:

    Hvězdný na sítích a podle panů kolem cizího trenéra. Jinak za mne aktuálně klíčový hráč týmu první 8 naší hodně slabé ligy. Ztrácíme na špičku a Filipovi hodně štěstí nahoře ve Švédsku!

  • LP napsal:

    Přeji mu hodně štěstí a věřím, že se tam neztratí, pokud bude nohama na zemi, protože je talentovaný a dělá pro sport maximum. Pro mě je to ale zároveň marketingový tah již od MS v Praze, kde upřímně neměl ještě na to tam být. PR a humbuk na sociálních sítích okolo přestupu jsou na mě až přehnané, ale i tím se dá zahraničí přesvědčit o hvězdnosti.

  • flrbl napsal:

    Hoši sledujete vůbec ty zápasy? Hvězdný už Langer je, nadějsný je taky, protože mu je teprv 20 a má na to být v budoucnu TOP 5 hráč světa. V Česku na hřišti dominuje, byl 2. v bodování a individálními dovednostmi možná nejlepší hráč v lize. Ve Švédsku tohle všechno potvrdí, tam to ještě více využije díky tamnímu stylu hry.

  • Petr napsal:

    Langer je skvělý hráč a přeji mu, aby byl ještě mnohem lepší, ale další kecy o hvězdnosti mu spíše škodí. Vždyť s Tatranem nebyl nikdy ani v semifinále. Ondrušek s Rýparem taky v české lize zářili a jak pak dopadli ve Švédsku.

Napsat komentář

*