Ve švýcarském superfinále bude zadní řady Könizu zpevňovat Martin Kisugite (nalevo), útočné rejdy Wileru bude mít zase na starosti slovenský ostrostřelec Michal Dudovič. Foto: Swiss Unihockey Ve švýcarském superfinále bude zadní řady Könizu zpevňovat Martin Kisugite (nalevo), útočné rejdy Wileru bude mít zase na starosti slovenský ostrostřelec Michal Dudovič. Foto: Swiss Unihockey
23. 4. 2021 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Kisugite proti Sikorovi juniorovi – který z krajánků vybojuje švýcarské zlato?

 



Finále vítěze základní části proti druhému v pořadí? Na to ve švýcarské nejvyšší NLA zapomeňte! V superfinále pod Alpami se o mistrovský titul utkají Köniz s Wilerem Ersigen, tedy celky, jež šly do vyřazovací části ze třetího, respektive u někdejšího hegemona Wileru až ze čtvrtého místa. V dresech obou finalistů navíc nalezneme i Čechy – vyválčí titul obránce Könizu Martin Kisugite anebo útočník Wileru Radek Sikora junior?

Před vypuknutím semifinále švýcarské ligy bylo jasné, že se do superfinále probojuje alespoň jeden krajánek. Jedna ze sérií proti sobě svedla Alligator Malans s Lukášem Veltšmídem v sestavě s celkem Könizu, jehož dres hájí tuzemský zadák a odchovanec pražských Bohemians Martin Kisugite.

Úvodní zápas série si i díky dvěma gólovým nahrávkám Veltšmída pro sebe uzmuli florbalisté z městečka Malans. Do trháku šel ovšem Köniz, který si díky třem výhrám za sebou vybojoval první matchball. Pátý zápas tohoto semifinále došel až do nájezdů, v nichž až v sedmé sérii rozhodl Fin ve službách „aligátorů“ Jarkko Nurmela.

Poslední šestý zápas byl rovněž nesmírně těsný, na začátku druhé třetiny po nádherné individuální akci vyrovnal za Malans Veltšmíd. Šesté klání série došlo do prodloužení, v němž si hráči Könizu znovu po třech letech zajistili účast ve švýcarském superfinále.


Úchvatné sólo Lukáše Veltšmída z šestého zápasu. ZDROJ: 221floorball instagram.

Do druhé série vstupoval Curych coby vítěz základní části proti Wileru, který na čtvrté místo rozhodně v minulých letech nebyl zvyklý. Hegemon posledních let se ovšem postavil proti „papírovým předpokladům“ a Curychu v semifinále povolil pouze jeden zápas.

Ersigen do superfinále dotáhlo především produktivní finsko-slovenské duo. Seveřan Joonas Pylsy nashromáždil sedm bodů za čtyři zásahy a tři nahrávky, slovenský ostrostřelec Michal Dudovič stihl nasázet stejný počet branek a zapsal ještě o jednu asistenci více než jeho skandinávský kolega.

Získá zlato Martin Kisugite a jeho Köniz anebo se na trůn vrátí po loňské vynucené koronavirové pauze Wiler s Radkem Sikorou juniorem? O švýcarském mistrovi se rozhodne v superfinále již tuto sobotu.


Autor: Jakub Švejkovský



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*