Redakce Florbal.cz pravidelně spolupracuje s tvůrcem Goalie Podcastu Tomášem Fibigerem. FOTO: Tomáš Fibiger.
5. 5. 2021 Brankáři (0) KOMENTÁŘŮ

Goalie Podcast: Nejčastější chyby gólmanů?

 



Druhý sdílený díl GOALIE PODCAST se věnuje nejčastějším chybám mužů v brankovišti. Problematiku opět rozebírá bývalý superligový brankář Tatranu Střešovice či Ústí nad Labem Tomáš Fibiger, jenž se v současnosti věnuje své World Floorball Goalie Academy zaměřující se na individuální práci s florbalovými gólmany. Téma zevrubně rozebírá s Romanem Vítkem, trenérem brankářů ženské i mužské reprezentace a bývalým strážce svatyně superligových Pardubic.

V nejaktuálnějším díle byla hostem brankářka Vítkovic a trenérka reprezentace ČR juniorek Lenka Kubíčková. Téma nejčastějších chyb brankářů všichni tři povolaní přes gólmané řemeslo probrali ze všech možných a myslitelných perspektiv.

Trio expertů se zaměřilo na rozdíl mezi florbalovým a hokejovým přesunem a vysvětlilo, proč je důležité, aby převažoval právě ten hokejový. Došlo i na komplexní probrání správného postavení rukou a důležitosti komunikace brankářů při zápase. K závěru se dostalo na téměř až existenciální dilema valné většiny brankářů, kterým je otázka „Proč dané věci v bráně vůbec dělám?“

Další platformy, kde je podcast k poslechnutí:
🎧 Apple Podcasts: http://bit.ly/wfgaapple
🎧 Google Podcasts: http://bit.ly/wfgagoogle
🎧 RadioPublic: http://bit.ly/wfgaradio

Autor: Jakub Švejkovský



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*