Nový prezident Českého florbalu Daniel Novák. Foto: osobní archív
6. 6. 2021 Ostatní (0) KOMENTÁŘŮ

Nástupcem Filipa Šumana v čele Českého florbalu je Daniel Novák. Ve Výkonném výboru je Pacák

 



Přání Filipa Šumana se splnilo. Jeho nástupem v pozici Prezidenta Českého florbalu je Daniel Novák. Dosavadní viceprezident Českého florbalu byl zvolen téměř jednomyslně, a nakonec neměl pro pozici protikandidáta. Ve Výkonném výboru nově zasedne generální manažer Mladé Boleslavi Tomáš Pacák.

Už když Filip Šuman oznámil, že ve své pozici skončí, přál si minimálně kandidaturu Daniela Nováka. „Věřím, že v současném výkonném výboru jsou lidé, kteří by to dle mého názoru zvládli. A narovinu, spoléhám, že bude kandidovat současný viceprezident Daniel Novák. Už má zkušenosti, vybudovanou pozici i ve sportovním prostředí a může zajistit další rozvoj českého florbalu,“ uvedl Šuman v tiskové zprávě.

To se nyní splnilo a Daniel Novák se skutečně stal prezidentem Českého florbalu. „„Vážím si silné podpory a těším se na následující tři roky práce pro florbal. Převzít vedení po Filipu Šumanovi není lehký úkol, ale i díky mému působení v roli viceprezidenta vím, do čeho jdu a co máme jako florbal před sebou za výzvy a cíle. Těším se na spolupráci s kolegy z výkonného výboru. I nadále budeme chtít pokračovat v cestě pracovat na silné pozici florbalu nejen v ČR a současně udržet férové prostředí napříč celým sportem,“ řekl v tiskové zprávě. Na pozici prezidenta neměl protikandidáta poté, co Tomáš Ficenc svou kandidaturu stáhl.

Spokojen je také Šuman. „Jsem rád, že funkci přebírá právě Dan. Řadu let jsme spolu úspěšně spolupracovali a věřím, že dokáže dál posouvat Český florbal,“ popřál Filip Šuman svému nástupci.

Současně se zvolili členové Výkonného výboru Českého florbalu pro roky 2021 – 2024. Všichni dosavadní kandidáti, kteří svůj mandát obhajovali, tak uspěli. Své místo uvolnil Daniel Novák a Jan Maceček, který jako jediný nekandidoval. Novými členy Výkonného výboru se tak stali generální manažer Mladé Boleslavi Tomáš Pacák a Jiří Dufek.

SLOŽENÍ VÝKONNÉHO VÝBORU ČF PRO ROKY 2021–2024
Daniel Novák – prezident
Václav Culka
Jiří Dufek
Petr Galasovský
Martin Musil
Petr Musil
Tomáš Pacák
Michal Peterka*
Renáta Typlová

* mandát Michala Peterky vyprší v roce 2022.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*