Radek Zelinka je nově součástí parahokejové reprezentace. Foto: Repro YouTube Český para hokej
20. 6. 2021 Ostatní (0) KOMENTÁŘŮ

Radek Zelinka je zpět! Bývalý florbalista Kadaně je obráncem národního týmu na domácím šampionátu v para hokeji

 



Radek Zelinka je zpět na scéně. Bývalý florbalista Kadaně, který před třemi lety přišel po brutálním útoku o nohu na sport nezanevřel a už během soudních jednání se vyjadřoval tak, že by se rád věnoval para hokeji. To se také stalo a Zelinka je nyní součástí české reprezentace, která bojuje na domácím světovém šampionátu v Ostravě.

Před třemi lety přišel o nohu poté, co jej brutálně napadli. Talentovaný florbalista Radek Zelinka, toho času hráč týmu FBC DDM Kati Kadaň ale bezprostředně po návratu do života věděl, že se sportem skončit nechce.

Jeho příběh vyvolal v českém florbalovém prostředí obrovskou vlnu solidarity a Zelinka po třech letech ukazuje, že skutečně nevzdal. Přesně podle svých plánů se totiž vrhl na para hokej. „Rád bych se mu začal věnovat. Hokej jsem hrál přes 10 let, takže k němu mám pořád hodně blízko. I nedávné mistrovství, které bylo v České republice, mě v tom ještě víc utvrdilo. Říkal jsem si, že to bude stále sport pro mě,“ hlásil už v roce 2019 v rozhovoru pro Aktuálně.cz.

Uběhly necelé dva roky a Radek Zelinka v sobotu nastoupil jako člen první obranné formace v úvodním utkání české reprezentace na domácím mistrovství světa v Ostravě proti Jižní Koreji. „Jsem rád v partě a para hokej mi tuto partu dal zpátky. Vždycky jsem dělal kolektivní sporty, teď se pohybuju mezi lidmi, kteří mají určitý hendikep a můžu s nimi být, pořád se učím s tím žít,“ prohlásil v medailonku české para hokejové reprezentace.

Prohře 0:2 v klíčovém utkání pro vývoj šampionátu z českého pohledu sice nezabránil, on a jeho spoluhráči ale v OSTRAVAR Aréně znovu ukázali, že srdce publika jim i po dvou letech patří. Zaslouženě.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*