Střešovice budou hledat nového kapitána, Jan Kolíska se už bude věnovat své práci. Foto: Tatran Střešovice Střešovice budou hledat nového kapitána, Jan Kolíska se už bude věnovat své práci. Foto: Tatran Střešovice
1. 7. 2021 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Střešovický kapitán končí. Jan Kolísko dokončil studium a bude se naplno věnovat své profesi

 



Kolísko, to je v Tatranu osvědčené jméno. Jednu dobu se v A týmu sešli dokonce tři bratři s tímto příjmením. Nejstarší Jiří už před časem svou kariéru na nejvyšší úrovni ukončil, teď ho následuje mladší bratr Jan, který dokončil studium medicíny a bude se své profesi věnovat naplno. Ve Střešovicích tak zůstane pouze 21letý Jakub.

„Už poslední dva roky mi ukázaly, že kloubení školy a florbalu je stále těžší a těžší. Bylo to bohužel znát i na mé hře, se kterou jsem byl stále méně spokojený. Rád bych se po škole naplno vrhnul do oboru ortopedie a traumatologie a věnoval mu svůj veškerý čas. Současné nároky na sportovce jsou už tak vysoké, že je nemožné dělat obě věci naplno a kvalitně,“ vysvětlil pro klubový web Jan Kolísko důvody svého konce v Tatranu.

Ve Střešovicích ještě stihl zažít závěr veleúspěšné éry. „Nejlépe se samozřejmě vzpomíná na vítězné okamžiky. Já měl to štěstí, že jsem přišel ještě do mistrovského Tatranu, ve kterém jsem si zahrál a vyhrál superfinále 2014/2015. Skvělá byla i sezona 2016/2017, kdy jsme už s počínající obrodou týmu těsně prohráli s favorizovanou Boleslaví v semifinále a skončili třetí,“ zavzpomínal na úspěšná léta v červenočerném dresu.

Vítěz superfinále 2015 Tatran Střešovice. Jan Kolísko byl součástí mužstva. Foto: Tatran Střešovice

Vítěz superfinále 2015 Tatran Střešovice. Jan Kolísko byl součástí mužstva. Foto: Tatran Střešovice

Teď Střešovičtí stavějí hlavně na dravém mládí. „Jsem rád, že se v posledních dvou letech otočil kurz a do týmu začali chodit skvělý hráči, ať už vracející se odchovanci ze zahraničí nebo hráči z tuzemský soutěže. Celkově je pak klub dlouhodobě stavěn na mladých, nesmírně šikovných klucích. Pracovitost, kterou předvádějí v posledních dvou sezonách, je obdivuhodná, cca 9 tréninků týdně nemají snad ani profesionálové,“ pochválil klubovou koncepci i pracovité hráče.

26letý Jan Kolísko strávil v Tatranu 15 let, v posledních dvou sezonách působil jako kapitán. V základní části nejvyšší soutěže odehrál 153 zápasů a zapsal 35 branek a 27 asistencí. V play off nasbíral dalších 53 startů s bilancí 5+7.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*