Radek Sikora starší při taktické poradě na střídačce Wileru. Foto: Martin Flousek Radek Sikora starší při taktické poradě na střídačce Wileru. Foto: Martin Flousek
8. 7. 2021 Švýcarsko (1) KOMENTÁŘŮ

Švýcarská pocta pro Sikoru. Jako asistent bude působit u reprezentace do 23 let

 



Český trenér a bývalý reprezentant Radek Sikora se ve Švýcarsku, kde dlouhodobě žije a působí, dočkal velké pocty. Stal se totiž novým asistentem hlavního trenéra Simona Lindera ve výběru do 23 let. Sikora, který od roku 2012 působí jako trenér Wileru-Ersigen tak naváže na své působí v realizačním štábu české mužské reprezentace.

Není pochyb o tom, že Radek Sikora starší je jednou z nejvýraznějších postav historie českého florbalu. Jako hráč se účastnil pěti světových šampionátů, doma má senzační stříbro z roku 2004.

Ve Švýcarsku se rovněž etabloval jako trenér, od roku 2012 působí na lavičce slavného Wileru-Ersigen. Z jeho zkušeností těžila také česká mužská reprezentace, Sikora byl součástí realizačních týmů jak Radima Cepka, tak jeho nástupce Petriho Kettunena.

Svůj debut za českou reprezentaci mužů si odbyl při posledních přátelských utkáních proti Slovensku také jeho syn Radek Sikora mladší.

Nyní čeká na pyšného otce nová výzva, stal se asistentem hlavního trenéra Stefana Lindera ve švýcarské mužské reprezentaci do 23 let.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • znalec napsal:

    Tak pro naše ředitele (Urbář, Mlčoušek, Jirovský) je to určitě důvod k velké mediální kampani, která nezanechá jedno oko suché…..proč máme ředitele ligových soutěží a nemáme ředitele rozhodčích nebo brankářůů?

Napsat komentář

*