Tomáš Chroust už se připravuje s Kladnem. Foto: Kanonýři Kladno Tomáš Chroust už se připravuje s Kladnem. Foto: Kanonýři Kladno
26. 7. 2021 1. liga (5) KOMENTÁŘŮ

Tomáš Chroust už má nové angažmá! Na Kladně se znovu setká s koučem Pazderou

 



Osm let strávil v Mladé Boleslavi, získal dva mistrovské tituly a čtyři triumfy v poháru. Teď bude 29letý útočník oblékat dres kladenských Kanonýrů. Kladenští si od příchodu zvučné posily slibují, že svými zkušenostmi pomůže k postupu do nejvyšší soutěže.

„Tomáš pro nás bude rozdílovým hráčem. Za dobu, co jsem na Kladně, je společně s Filipem Ullmannem největší osobnost a posila, kterou přivádíme. Je to hráč, který naší útočnou kvalitu posune o level výš,“ uvedl po oznámení přestupu Tomáše Chrousta sportovní ředitel a trenér A týmu Jan Pazdera.

Na Kladně opět dojde na spojení Jan Pazdera - Tomáš Chroust. Foto: Kanonýři Kladno

Na Kladně opět dojde na spojení Jan Pazdera – Tomáš Chroust. Foto: Kanonýři Kladno

Oba se znají už z Future, kde Pazdera trénoval Chrousta ještě v dorosteneckém věku. Po hostování ve Vinohradech si ho náročný kouč vytáhl do áčka Future, odkud po jedné sezoně v superlize zamířil do Mladé Boleslavi. Tam se s Pazderou setkal podruhé. V městě automobilů Tomáš Chroust vydržel po boku svého mladšího bratra Tadeáše osm let. Letos přišel čas na změnu.

„Z šesti hodin, které jsem si na florbal vyčlenil, jsem mu kvůli víc než tříhodinovému dojíždění věnoval jen dvě a půl. A to mi přišlo neefektivní. Na Kladně mi to z těchto důvodů dává smysl, protože vedle společných herních tréninků je v klubu vzhledem k většímu počtu dojíždějících hráčů možnost individuálních a kondičních tréninků přímo v Praze,“ vysvětlil Chroust, proč kývl na nabídku Kanonýrů.

Po osmi letech se Tomáš Chroust rozloučil s Mladou Boleslaví. Foto: Kanonýři Kladno

Po osmi letech se Tomáš Chroust rozloučil s Mladou Boleslaví. Foto: Kanonýři Kladno

„Nechtěl jsem jít někam, kde to budu mít lehčí. Vlastně díky popsaným věcem mohu florbalu dávat ještě víc. A když jsem se sešel s Honzou Pazderou, který mi nastínil zdejší projekt, tak se mi hodně zalíbil, protože to tu dělají na vysoké úrovni. Jsem si vědom, že Kladno je ambiciózní klub, který chce dělat florbal profesionálně,“ přiznal Tomáš Chroust.

Celkem má Tomáš Chroust na svém kontě 279 zápasů v nejvyšší soutěži, během kterých zapsal 257 bodů (165 gólů a 92 asistencí). Na svém kontě má také devět startů v reprezenatčním dresu. Teď se pokusí dotáhnotu Kladno o patro výš. „Chci pomoct týmu k postupu,“ dodal rázně.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

  • Nepostup napsal:

    Chroust je posila dobrá, ale na postup to nevidím. Pazderovi nevěřím, to je pořád plno keců okolo, ale to je tak všechno

    • Petr napsal:

      A koho na postup vidíte?
      Za mě jen Karlovy Vary.

      • Nepostup napsal:

        Těžko říct, vloni jsem celkem favorizoval Ústí, ale tam mají teď dost výrazných odchodů, tak uvidíme jak se s tím popasuji. Chomutov avizoval že se o to chce poprat, ale za mě letos ještě ne. Nevím jak jsou na tom Bulldogs. Asi i za mě jsou největší favorit Vary, tam sice měly letos dost odchodů, ale jestli se vrátí Strachota o kterým jsem četl že by měl tak ta kvalita tolik dolů nepůjde. A po dvou skvělých sezónách si to už vzít nenechají, ale uvidíme. Hlavně ať se to dohraje

  • flrbl napsal:

    Těžko říct jak budou týmy letos vypadat. 2 sezony mimo jsou dost, to se může někdo extra zlepšit i naopak

  • Kladeňák napsal:

    Pazdera sice asi florbalu rozumí, ale neumí pracovat s hráči tzn. jako trenér stojí za prd. S takovou sestavou, jakou měl, musel 1. ligou projet jako nůž máslem a ne mmj.prohrát s posledním v tabulce. Nevyrovnané výkony, neustálé šachy se sestavou, s gólmany… Prostě všechno blbě. Takový kladenský Stramanccioni – nejsilnější soupiska v soutěži, spousta velkohubých keců a neodpovídajici výsledky. Resp. výsledky stejné, jako když hráli bez trenéra.

Napsat komentář

*