Martin Šindelář zapsal hned šest kanadských bodů. Foto: Flickr Floorball in Prague
6. 8. 2021 Czech Open (0) KOMENTÁŘŮ

1. DEN CZECH OPEN: Parádní přestřelka pro Black Angels, v ženách stoprocentní Vítkovice s Chodovem

 



Czech Open 2021 má za sebou první hrací den. V elitní kategorii mužů se zadařilo Black Angels, kteří v parádním duelu přestříleli Spartu poměrem 11:8. Ve druhém utkání si pak Tatran poradil 8:6 s Bohemians. V ženské elitě jsou pak po prvním dni stoprocentní týmy Vítkovic a Chodova.

Black Angels se nepovedl vstup do zápasu a rychle prohrávali 0:1, nicméně ještě do konce první třetiny dokázali utkání výrazně naklonit na svou stranu a vést 5:1, o což se hned dvěma zásahy přičinil Obuškevič.

Čtyřgólové vedení zůstalo Andělům také po druhé třetině, když dokázali třikrát úspěšně odpovědět na snižující branku Sparty. Celé utkání pak skončilo výhrou Blacka Angels 11:8. Úspěšný debut v pozici kapitána si tak připsal Ondřej Matiášek, který v této roli nahradil Jana Hněvkovského.

Ve vůbec prvním utkání mužské elity se Bohemians hrubě nepovedl nástup do zápasu s Tatranem a po deseti minutách svítilo na tabuli skóre 4:0 pro Tatran. Už ve 24. minutě se Bohemians díky Tomčovi dostali na dostřel, o dvacet minut později už bylo srovnáno na 5:5. Tatran o své výhře nakonec rozhodl v poslední minutě, kdy se prosadili Havlas se Šindelářem. Druhý jmenovaný tak dokončil svůj skvělý výkon, díky kterému zapsal hned šest kanadských bodů.

V ženské elitě jsou zatím stoprocentní týmy Vítkovic a Chodova. Ostravanky sice přijely se značně omlazeným kádrem, přesto si v průběhu prvního dne dokázaly poradit jak se Startem98, tak s reprezentací juniorek pro příští cyklus.

Ve druhé skupině si Chodov poradil s FBC Ostrava vysoko 11:1, nicméně je třeba podotknout, že FBC již několikátý rok po sobě využívá turnaj jako příležitost pro získání zkušeností u svých mladších hráček. Těm se mimochodem ve druhém zápase povedlo porazit Tatran. Ve druhém zápase porazil Chodov Panthers 6:1.

Čtvrteční přehled zápasů elitních kategorií:

Muži:

Tatran Střešovice – FbŠ Bohemians 8:6
Sparta Praha – BLACK ANGELS 8:11

Ženy – Skupina A:

Tigerst Start98 Kunratice – 1. SC Vítovice 0:6
FbŠ Bohemians – Reprezentace juniorek ČR 2:5
1. SC Vítkovice – Reprezentace juniorek ČR 5:1
Tigerst Start98 Kunratice – FbŠ Bohemians 1:2

Ženy – Skupina B:

Florbal Chodov – FBC ČPP Ostrava 11:1
Panthers Praha – Tatran Střešovice 0:3
FBC Ostrava – Tatran Střešovice 6:3
Florbal Chodov – Panthers Praha 6:1


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*