Ondřej Němeček přijímá gratulace k prvenství na turnaji Czech Open 2021. Foto: Flickr Floorball in Prague
9. 8. 2021 Czech Open (0) KOMENTÁŘŮ

Jsme optimisté, do sezony jdeme dobře naladěni, hlásí Němeček. Pořád je to významná událost, říká o Czech Open

 



Ondřej Němeček patří k nejdůležitějším a nejzkušenějším článkům sestavy střešovického Tatranu a také on se tak podílel na vítězství v elitní kategorii Czech Open 2021. Němeček přiznává, že legenda tohoto turnaje trpí omezeným počtem účastníků, přesto si ale prvenství považuje a hodnotí jej jako významnou událost. Do sezony prý Tatran může jít pozitivně naladěn.

Cesta Tatranu za prvenstvím přitom nebyla jednoduchá. „Nebylo to jednoduché, nevyhráli jsme všechny zápasy ve skupině, ale ukázala se síla našeho týmu,“ hodnotil Ondřej Němeček. „Máme několik lajn schopných působit v nejvyšší soutěži. Jsme spokojení s výsledkem, ale je tam ještě spousta věcí, které bychom měli vypilovat do sezony,“ neusíná na vavřínech.

Tatran si nakonec odváží zlato, ačkoliv jeho největší letní posila do zápasů nezasáhla. „Chyběl nám Marek Beneš, ten ještě momentálně odpočívá. Měl dlouhé léto, takže odpočívá. Jinak jsme byli víceméně v plné sestavě. Během Czech Open jsme otočili všechny kluky, kteří mají šanci být v týmu. Myslím si, že se většina ukázala ve velmi slušném světle. S tím jsme spokojení a máme v týmu hodně šikovných kluků a jdeme do sezony optimisticky naladění,“ usmíval se.

Z menšího počtu týmů nemá radost, ale prvenství si stále považuje. „Škoda, že tady byl tak malý počet týmů. Nedojely týmy z ciziny ani Vítkovice, ale jsme šťastní za takové vítězství a myslím si, že je to skvělý začátek sezony,“ hodnotí.

Sám ale doufá, že si už za rok týmy užijí „ten pravý“ Czech Open. „Těšíme se, až se to vrátí do dřívějších let. Legenda Czech Open momentálně trošku uhasíná, takže se těšíme na další léto. Snad už budou moct přijet týmy z ciziny,“ přeje si.

Nyní ale čeká Tatran oslava zlata. „Užijeme si to, je to významná událost. Za několik let se už nikdo nedozví, že tady bylo tak málo týmů, tak je to hezké, že tam bude naše jméno,“ zakončil Ondřej Němeček.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*