17. 8. 2021 Vybavení (0) KOMENTÁŘŮ

Venkovní florbal do každého klubu!

 



Vládní nařízení spojená s opatřeními proti šíření koronaviru přinutila české florbalové kluby trénovat za nezvyklých – venkovních – podmínkách. Tašky, oblečení nebo boty hráčům leží během tréninku na lavičkách nebo jen tak na zemi. Protože se šatny využívat nesmějí, většina z nás se převléká venku, někdo počká až domů.

Jak se říká:“Všechno zlé je pro něco dobré.“ A současná situace a zákaz sportu ve vnitřních prostorách nám ukázala, jak úžasné může být hrát florbal venku. Je čas vyjít z haly ven a pozvednout florbal na další úroveň. Většina z nás si už florbal venku vyzkoušela, ať se už jedná o venkovní tréninky a nebo třeba účast ve Street floorball league a neznáme nikoho, komu by se to nelíbilo.

Kolem mantinelů nejsou sedačky, ale pár borovic, místo scoreboardu sluníčko a za brankou stánek s občerstvením – ideální podmínky pro florbal, nemyslíte?

CO VŠECHNO POTŘEBUJETE PRO VENKOVNÍ FLORBAL?

Základem je mít dobrou partu lidí s kterou si zahraješ dobrý florbal a zároveň pokecáš. Pokud už svou partu spoluhráčů máte, nejdůležitější je pro Vás sportovní povrch. Jestli jste už někdy hráli florbal venku měli jste na výběr z několika možností:

  • Hrát florbal na trávě.
  • Hrát florbal na betonu/asfaltové silnici.

Ani jedna z těchto možností, jak jste už asi zjistili není ideální. V trávníku (i když je střižený na milimetr přesně) se míček zasekává a téměř Vám nejde vystřelit. Beton/asfalt je lepší! Míček po něm krásně klouže, nic Vám nebrání nahrávat, střílet, nebo třeba i kličkovat mezi soupeři. U betonu/asfaltu Vás čeká jiný problém – zničená florbalka.

Florbalová čepel je z plastu a ten se při kontaktu z betonem/asfaltem poškrábe. Tyto tvrdé povrchy fungují jako struhadlo a postupně z Vaší čepele ukrajují víc a víc, až Vám nakonec zmizí celý spodní rám a musíte čepel(v tom lepším případě, v horším případě celou florbalku) vyměnit.

Tento problém se dá velice elegantně vyřešit kvalitním venkovním povrchem, který je určený přímo pro florbal. Velkou výhodou, která stojí za zmínku je kombinace venkovního povrchu s nafukovací halou. Položíte povrch, před zimou nafouknete halu a před létem ji zase sfouknete.

Už nikdy nemusíte platit pronájem haly a trávit hodiny vyjednáváním o čase, kdy můžete halu používat. Jak ale poznat ten kvalitní a jak vybrat nejlepší? Odpověď na tuto otázku není lehká, ale pokusíme se Vám s výběrem pomoc.

JAK VYBRAT VENKOVNÍ FLORBALOVÉ HŘIŠTĚ

Stěžejní kritéria při výběru florbalového povrchu je jeho kvalita a životnost. +40°C, UV záření a přímý sluneční svit v létě, déšť, bouřky a silný vítr na podzim a nebo -20°C, sníh a led v zimě. Všem těmto extrémům musí venkovní povrch odolat. Navíc, nikdo si nechce koupit modré hřiště, které po roce vybledne a bude vypadat jako mop na vytírání podlahy. Pokud tedy hledáte florbalový povrch, najděte takový kde Vám výrobce garantujeme světelnou a povětrnostní stálost minimálně na několik let. Čím déle, tím lépe!

Při výběru florbalového povrchu je důležité zaměřit se také na jeho mobilitu. Může se stát, že budete potřebovat hřiště rozložit, přemístit, případně na zimu uklidit a na jaře opět poskládat. V takovýchto případech je před nákupem povrchu důležitě informovat se o způsobu skládání a rozkládání hřiště. Hřiště musí být pevné, ale zároveň se musí jednoduše skládat i rozkládat. Dlaždice musí být dostatečně velká, aby drželi dobře u sebe a tvořili co nejrovnější plochu a míček po ní pěkně rovně svištěl. Ideálně by měla mít jedna dlaždice délku i šířku 20 cm.

Vytvořit více barvených a zároveň světlo stálých variant se může zdát jednoduché, ale za výsledkem stojí spousty hodin práce a vývoje. Není to pouze o přidáním barviva do výrobního materiálu. Při výběru florbalového povrchu se tedy snažte vybírat vždy výrobce, která Vám nabízí více barevných kombinací. Tito výrobci vložili spousty úsilí a prostředků do vývoje, takže jejich povrch by měl být kvalitnější, než povrchy od výrobců, kde najdete pouze 1-2 barvy. Navíc jako bonus si můžete své hřiště barevně kombinovat například se svými týmovými barvami.

V neposlední řadě je důležité zaměřit se na celkový sortiment výrobce daného povrchu. Pokud například značka, u které se díváte na povrch nabízí také florbalové mantinely, branky, florbalové míčky a další týmové vybavení, je to známka toho, že se jedná opravdu o specialistu a o určitou garanci kvality. Kupovat sportovní povrch u výrobce potahů na autosedačky asi není ideální.

IDEÁLNÍ FLORBALOVÉ HŘIŠTĚ – FLOORBEE RUNWAY 2.0

Floorbee je společnost plná bývalých i současných florbalistů a díky tomu mohou do svých výrobků aplikovat znalosti a zkušenosti přímo ze hry. Právě díky dlouholetým zkušenostem je nedokáže nic překvapit. Navíc si povrch vyrábí sami, takže jsou schopni Vám nabídnout tu nejlepší cenu na trhu! Individuální přístup ke každému projektu je samozřejmostí a díky tomu Vám můžou nabídnout vždy to nejvhodnější řešení. Každé sportoviště navrhují a přizpůsobují finančním možnostem a speciálním požadavkům každého zákazníka. Poskládají Vám nabídku přímo na míru! V rámci projektu předkládají několik možností k řešení, z kterých následně po diskuzi s Vámi vyberou tu nejvhodnější variantu.

První Floorbee hřiště vzniklo již v roce 2013 a od té doby dodávají florbalový povrch pro celý svět. Dnes exportují a prodávají zákazníkům ve více než 60-ti zemích po celém světě. Špičkovou kvalitu, design a inovaci potvrzuje certifikace Mezinárodní florbalové federace (IFF) ve Švédsku.

Floorbee nabízí svůj povrch RUNWAY 2.0 v 11- ti barvách. Mezi těmito barvami najdete například: klasickou modrou, červenou, ale také černou, bílou a velice oblíbenou mentolovou – hit současné doby. Každopádně u Floorbee si můžete kombinovat barevnost hřiště přesně podle Vašich představ!

Všechny barvy jsou světlostálé a výrobce Vám na to dává garanci 10 let.

Floorbee jako jeden z mála výrobců má ve svém sortimentu i další vybavení hřiště, jako jsou florbalové mantinely, branky, sítě a další. Pokud chcete pořídit kompletní hřiště je Floorbee ideální variantou. Vše zpracují, vytvoří Vám perfektní cenovou nabídku, a Vy budete mít kompletní hřiště bez jakýkoliv starostí.

Základem Floorbee florbalového povrchu RUNWAY 2.0 je deska 200 x 200 x 17mm. Dlaždice je pružná, ohebná a zároveň dostatečně pevná a odolná proti poškození. Zvolený rozměr zaručuje pevné hřiště, kde míček krásně sviští a nic neovlivňuje jeho dráhu. Jednotlivé desky váží 138g a spojují se pomocí zámků ve spodní části povrchu. Takto spojené desky tvoří pevný a kompaktní celek bez jakýkoliv mezer. Pokud potřebujete nepravidelný tvar, jednoduše dlaždici můžete upravit ruční pilkou.

Klouzání/broušení/brankoviště

Floorbee myslí na všechno! RUNWAY 2.0 má povrchovou úpravu, která dává povrchu unikátní vlastnosti – florbalka krásně po povrchu klouže a co je hlavní téměř se nepoškrábe. Dokonce její opotřebování je nižší než v hale, to stejné platí i pro brankáře. S povrchem RUNWAY 2.0 se nikdo nemusí bát o svou výstroj a to je velký rozdíl oproti ostatním povrchům! Ovšem nejlepší na této povrchové úpravě je to, že použitý materiál aktivně reaguje na gumovou podrážku, což má za následek, že Vám boty nekloužou.

 

Odskok balónku

Odskok balónku je kámen úrazu 90% venkovních povrchů. Stává se, že když míček trefí hranu jednotlivé dlaždice, tak odskočí a když trefí střed, tak se „přilepí.“ Toto ovšem není případ povrchu od značky Floorbee. Povrch RUNWAY 2.0 tento problém elegantně řeší. Řešení je prosté rozměr 200 x 200mm zajistí vynikající povrchové napětí dlaždice, navíc celá dlaždice je vyztužená zpevněným středem, takže ať dopadne balónek na jakoukoliv část dlaždice, odráží se stejně jako v hale.

Instalace povrchů

RUNWAY 2.0 se pokládá na zpevněnou plochu, u které je zaručeno nepronikání opěrných bodů povrchu do podkladu. Doporučené podklady jsou asfalt či beton. Možno pokládat i na volnou plochu (tráva apod.) s přihlédnutím k finálnímu zatížení a možnosti zlomení dílů. Při pokládání povrchu na volnou plochu (trávu) je ideální vytvořit podklad o tomto složení:

  • kámen frakce 16/32 mm
  • kámen frakce 4 /8 mm
  • geotextilie

Spojování a rozpojování jednotlivých dílů realizujte pomocí zámků na dvou stranách dílů. Jednotlivé díly spojujte případně rozpojujte za použití přiměřeného tlaku do zámku. Celý povrch připomíná velké puzzle, které se dají jednoduše složit i rozložit kdykoliv chcete. Položené celého hřiště 40x20m nezabere více jak hodinu.

 

Bezpečnost

Povrch RUNWAY 2.0 pomáhá předcházet ošklivým oděrkám, takže můžete hrát bez strachu ze zranění. Povrch RUNWAY 2.0 je ideální pro malé děti! Tlumí pády a jeho povrchová úprava předchází vážným škrábancům.

Udržitelnost – eco friendly

„Když chceš změnu, musíš začít u sebe!“ Floorbee záleží na životním prostředí a chce nabízet produkty k němu šetrné jako součást udržitelného přístupu ve světě. Svým přístupem chce tak inspirovat nejen ostatní florbalové značky, ale také hráče a být vzorem i pro další sporty. Florbalový povrch RUNWAY 2.0 je ekologický povrch – žádné těžké kovy, 100% recyklovatelný, žádný vosk, žádná leštidla.

Cena

Jak jste se mohli dozvědět již na začátku článku: Povrch je přímo od výrobce, takže Vám Floorbee může nabídnout tu nejlepší cenu na trhu! V nabídce jsou standardní velikosti používané ve florbale jako například:

  • 20 x 10 m
  • 24 x 14 m
  • 28 x 16 m
  • 36 x 18 m
  • 40 x 20 m

ovšem velice rádi Vám připraví jakoukoliv velikostí. Stačí napsat na emailovou adresu: info@eflorbal.cz


Autor: Komerční sdělení



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*