Melker Hemmingberg platí za budoucí švédskou florbalovou superstar. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se Melker Hemmingberg platí za budoucí švédskou florbalovou superstar. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se
26. 8. 2021 Reprezentace - Junioři (1) KOMENTÁŘŮ

Čarodějův učeň v Brně. Galante nás učí, jak uvažovat, hlásí jeho možný nástupce Hemmingberg

 



Melker Hemmingberg – to jméno si dobře zapamatujte, podle odborníků ve Švédsku se dost možná jedná o nástupce legendárního Alexandera Galante Carlstroma. Osmnáctiletý útočník už okusil Superligu v dresu Falunu, Galante je navíc jeho učitelem také ve škole. A sebevědomí mladému Švédovi nechybí: „Vyhrajeme zlato“, říká.

Švédové zatím odehráli jedno utkání, Německo porazili 13:2. „Myslím si, že jsme odehráli opravdu dobrý zápas a nastříleli hodně branek,“ zhodnotil Melker Hemmingberg.

Jeho země na zlato z juniorského šampionátu čeká již osm let, naposledy se radovala v roce 2013, kdy se turnaj odehrál v Hamburku a zlato slavil například Albin Sjögren. Je na mladé Švédy tlak? „Ne, myslím si, že jsme prostě dobrý tým a vyhrajeme zlato,“ usmál se talentovaný útočník.

Švédská odborná veřejnost v něm vidí nástupce Alexandera Galante Carlstroma, přičemž je spojuje nejen působení ve Falunu. „Hrajeme spolu v jednom týmu, navíc je to můj učitel ve škole, takže mi to celkově pomáhá k tomu, abych byl ještě lepší. Učí nás, jak se pohybovat, jak uvažovat, a to v každé pozici. Je to super,“ pochvaluje si hráč, na kterého je tlak od jeho útlého dětství. Jeho superligový debut v šestnácti letech vyvolal senzaci.

Jaká je potenciální švédská cesta ke zlatu? „Musíme být silní, vystupovat jako jeden tým, a hlavně proměňovat šance. Musíme být ještě lepší a preciznější,“ burcuje.

Má jasno také o největších soupeřích. „Největšími soupeři jsou Finové a Češi. Finové tady mají opravdu dobrý tým, Češi pak mají výhodu domácího prostředí, navíc obhajují, takže je na ně určitě tlak,“ uzavřel Melker Hemmingberg.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • ADALBERT napsal:

    Škoda, že ještě není v článku něco třeba ze statistik z loňského a předloňského roku… takhle jenom víme, že asi bude dobrej.

Napsat komentář

*