Alpo Laitila v utkání proti českému týmu. Foto: Salibandy.fi Alpo Laitila v utkání proti českému týmu. Foto: Salibandy.fi
26. 8. 2021 Reprezentace - Junioři (1) KOMENTÁŘŮ

Favorité? Ještě toho máme hodně co zlepšovat, velí finská opora Alpo Laitila

 



Alpo Laitila patří k největším oporám současného finského juniorského výběru. V minulé, koronavirem poznamenané, sezoně patřil ke stabilním členům kádru SC Classic a očekává se od něj, že klíčovou roli bude mít také na šampionátu v Brně. Pozice favorita se Finové nezříkají, o to více po vítězství nad Českem, ale jejich klíčový hráč také říká, že mají hodně co zlepšovat.

Na úvod turnaje porazili Finové domácí tým 6:4, ve čtvrtek si pak poradili s Lotyšskem poměrem 14:4. „Podle skóre je to velmi dobré, ale je třeba říct, že naše hra příliš dobrá není. Ještě toho máme hodně zlepšovat a musíme to udělat,“ není úplně spokojen útočník Alpo Laitila.

Co jeho týmu schází? „Myslím si, že musíme zlepšit naši útočnou fázi, především delší útoky. Musíme se lépe postarat o míček,“ radí na dálku svému týmu. O nejsilnější stránce svého týmu má naopak jasno. „Máme velmi dobrého týmového ducha a jsme silní na balonku, byť to ještě musíme zlepšit,“ odpovídá.

Sám má pro šampionát tu nejlepší možnou školu: odehrál kompletní sezonu v dresu SC Classic, kde za 36 zápasů nasbíral solidních 15 bodů, při zápisu 11+4.

Množství jeho spoluhráčů takovou možnost nemělo a do F-liigy v takovém rozsahu nezasáhlo. „Přes léto jsme měli hodně kempů, řekl bych tak tři až čtyři, kde jsme se sešli. Taková byla naše příprava, o moc více dělat nešlo,“ popsal, jak se jeho tým připravoval na vrchol cyklu.

Do zápasu s Lotyšskem nastoupil jeho tým po zhruba patnácti hodinách odpočinku od utkání s českým výběrem. „Museli jsme se dobře najíst a dobře vyspat, to je tak zhruba všechno, co se dá dělat,“ odpověděl Alpo Laitila s úsměvem na to, jak probíhala regenerace.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Petr napsal:

    Nejlepší hráč ke sledování na turnaji.
    Skvělá technika, herní přehled a střela tahem.

    Byli jsme na něj moc mírní. Chce to hrát tvrdě.

Napsat komentář

*