České juniorky slaví ve druhém utkání šampionátu výhru nad Slovenskem. Foto: Adam Troy České juniorky slaví ve druhém utkání šampionátu výhru nad Slovenskem. Foto: Adam Troy
2. 9. 2021 Reprezentace juniorek (0) KOMENTÁŘŮ

Agresivní juniorky rozhodly derby nástupem. Česko – Slovensko 10:2

 



Druhé vystoupení na světovém šampionátu ve Švédsku mají za sebou české juniorky. Do federálního derby se Slovenskem nastoupily velmi agresivně, rychle se dostaly do vedení, které následně navyšovaly. Nakonec porazily Slovenky poměrem 10:2 a v pátek je čeká poslední skupinový souboj s domácím Švédskem.

Slovenky do utkání nastoupily s jasným cílem zopakovat úspěšnou obranu tak, jako proti Švédsku a spoléhat se na brejkové situace. Jestli ale Švédkám ve vzájemném utkání něco chybělo, byla to agresivita na velkém brankovišti, což naopak nebyl problém našeho týmu.

Ten tak rychle vedl díky Maroszové, Slovenkám se ale rovněž rychle povedlo poprvé a naposledy vyrovnat díky Faktorové. Češky ale následně přidaly v průběhu první třetiny ještě tři branky, prosadily se Vachudová, Řezáčová a Trojánková, Slovenkám se ale další branku, také díky několika skvělým zákrokům Janglové, vsítit nepodařilo.

Ve druhé třetině tempo hry, především ze slovenské strany, značně opadlo a Češky tak byly prakticky v permanentním tlaku, což se jim dlouho nedařilo vyjádřit gólově. Na začátku 32. minuty se u videa dlouho zkoukala rána Chudé do břevna, ale rozhodčí nakonec míček za zády slovenské brankářky Farulové nenašli.

Češkám to ale příliš vadit nemuselo, vzápětí se totiž trefila Staňková, další dva zásahy přidaly v rychlém sledu opět Vachudová a Seemannová.

Ve třetí třetině se utkání vlastně jen dohrávalo. Slovenky se sympaticky snažily vrátit k aktivní hře, která je zdobila v první třetině, český tým ale komplikace nepřipustil a byly to právě svěřenkyně hlavního trenéra Tomáše Martiníka, kdo navyšoval své vedení. Nejprve se ve 44. minutě prosadila Trojánková, o čtyři minuty později na ni navázala Báčová a desátou branku vstřelila Stůjová.

Poté se dočkaly také Slovenky, když Janglová neudržela backhand Hlávkové, je otázkou, na kolik tomu pomohla napadající Styková.

Byla to poslední branka utkání, které tak nabídlo celkem 12 branek a určilo osudy obou týmů. Češky čeká v pátek večer souboj o první místo ve skupině se Švédskem, Slovenky se předtím utkají s Lotyšskem o to, který z týmů postoupí do bojů o 5. místo.

Mistrovství světa juniorek 2021:

Česko – Slovensko 10:2 (4:1, 3:0, 3:1)
Branky: 1. Maroszová (Seemanová), 5. Vachudová (Lenfeldová), 14. Řezáčová (Želízková), 16. Trojánková (Chudá), 33. Staňková (Seemanová), 34. Vachudová (Trojánková), 35. Seemanová (Staňková), 44. Trojánková (Chudá), 48. Bačová (Želízková), 49. Stůjová (Želízková) – 4. Faktorová (Dubravská), 49. Hlávková.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*