Eliška Chudá (9) slaví gól proti Slovensku. Foto: Adam Troy Eliška Chudá (9) slaví gól proti Slovensku. Foto: Adam Troy
2. 9. 2021 Reprezentace juniorek (0) KOMENTÁŘŮ

Na první místo nás dostane týmovost, burcuje Chudá. Proti Slovensku je ráda za jasnou výhru

 



Její střela do břevna byla nejdiskutovanějším momentem druhého utkání české reprezentace juniorek na světovém šampionátu. Dobrých 5 minut trvalo švédským rozhodčím, než usoudili, že brankářku Farulovou Eliška Chudá skutečně nepřekonala. Českou florbalistku to ale nerozhodilo, s takovým verdiktem počítala. Po utkání už spřádala plány, jak se společně s celým týmem dostat na první místo ve skupině.

Slovenky šly do derby s českým týmem povzbuzeny výborným výsledkem se Švédskem, kterému podlehly těsně 2:4. „Sledovali jsme ten zápas a moc jsme Slovenkám přáli, měly nakročeno k famóznímu výsledku, ale bohužel jim to dopadlo, jak to dopadlo. My ale víme, že Švédky jsou hratelné,“ prozradila Chudá, že ani českému táboru heroický výkon Slovenska neunikl.

Česká reprezentace pak ve vzájemném utkání zatížila konto soupeřek deseti góly, sama inkasovala dvakrát. „Rozdíl byl v soupeři. Slovenky nebyly tak stažené, snažily se do nás aktivně chodit, poté to ale také trochu stáhly, asi dle výsledku, když první dvě třetiny byly docela jednoznačné, ale jsem ráda, že to mělo stejný konec a docela jasným rozdílem jsme vyhráli,“ pochvalovala si.

Na začátku druhé třetiny bylo očividné, že český tým si potřebuje na staženější soupeřky zvyknout. „Určitě to pro nás v té chvíli bylo těžší, museli jsme na to zareagovat, říct si k tomu něco na střídačce, protože hrát do zatažené obrany je vždy těžší. Ale myslím si, že jsme nakonec na to zareagovaly a góly daly,“ hodnotila.

Právě její střela do břevna mohla gólové čekání v prostřední části utnout, sama ale počítala s tím, že video ukáže rozhodčím opak. „Byla jsem docela přesvědčená, že to gól nebyl, protože podle mě ten míček šel docela jednoznačně ven. Překvapilo mě, že rozhodčí, ač stál za brankou, si vyžádal video. Na druhou stranu je super, že ta možnost tady je, rozhodčí, pokud si není jistý, tak se může podívat a rozhodnout správně,“ uznala přínosy techniky, která pomalu proniká do florbalu.

Po dvou výhrách už tak mohla spřádat plány, jak vyzrát na Švédky – po jejich předpokládané výhře nad Lotyšskem – a vyhrát skupinu. „V tom zápase bude strašně důležitá týmovost, bude to nesmírně těžké utkání a myslím si, že na první místo nás může dostat jenom týmový výkon, když zápas odmakáme na sto procent,“ uzavřela Eliška Chudá.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*