Obrovskou radost Němek podtrhuje střelkyně Leonie Vogt. Foto: Adam Troy Obrovskou radost Němek podtrhuje střelkyně Leonie Vogt. Foto: Adam Troy
3. 9. 2021 Reprezentace juniorek (0) KOMENTÁŘŮ

Senzace v Uppsale! Nebojácné Němky remizovaly se Švýcarskem. Největší úspěch kariéry, zářila střelkyně Vogt

 



Tak tohle se rozhodně nečekalo. V derby dvou německy hovořících zemí se v pátek proti sobě postavily na světovém šampionátu týmy Německa a Švýcarska. Karty byly jasně rozdány, Švýcarsko bylo favoritem, tím spíše, že den předem vykročilo za prvním místem v základní skupině výhrou nad Finskem. Jenže konečné skóre je senzační – 1:1.

Například sázkové kanceláře měly jasno: výhru Švýcarska ani nevypsaly, vsazená částka na výhru Německa by se zhodnotila hned třicetkrát. Tak obrovský rozdíl mezi týmy odborníci viděli. Za pravdu jim dával také poslední vzájemný zápas, který v únoru 2020 skončil 18:2 pro Švýcarsko.

A přesto se Německo mohlo radovat. Dlouho vedlo po brance Leonie Vogt a při závěrečné power play soupeře to byla nejprve Wolf, která mířila do prázdné branky, leč těsně minula. Až v čase 44:35, tedy 25 sekund před koncem srovnala Bergmann, rozhodnout mohla nakonec ještě Švýcarka Behluli, ale to se nestalo.

Němky tam mohou slavit, společně s Eliškou Drbalovou a Annou Válkovou, senzační remízu. „Je to neuvěřitelné, nikdy bych nevěřila, že něco takového je možné. Hrály jsme skutečně dobře, blokovaly jsme střely, obětovaly se jedna za druhou a tohle je výsledek tohoto týmového výkonu,“ hodnotila střelkyně jediné německé branky Leonie Vogt.

Největší úspěch kariéry? „Určitě. V tuto chvíli ano, uvidíme, co přinese budoucnost,“ rozplývala se. Ohledně dalších ambicí má také jasno. „Doufám, že na příštím šampionátu se dostaneme na 5. nebo 6. místo. Pro zbytek tohoto turnaje bychom se měli odrazit od tohoto výkonu a odehrát zápasy stejně kvalitně,“ plánuje.

Vítězství v základní skupině ale Švýcarsku remíza neohrozí. Skončí se ziskem sedmi bodů za 3 výhry a jednu remízu, je jasné, že druhý postupující, kterým bude buď Finsko nebo Polsko získá maximálně 6 bodů.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*