Přinášíme pohled na švédskou reprezentaci juniorek. Foto: Per Wiklund Přinášíme pohled na švédskou reprezentaci juniorek. Foto: Per Wiklund
3. 9. 2021 Reprezentace juniorek (0) KOMENTÁŘŮ

Švédský expert: Máme dobře sestavený tým, druhá polovina utkání s Lotyšskem už byla dobrá

 



V pátek večer se na světovém šampionátu postaví české juniorky v boji o první místo ve skupině domácím Švédkám. Florbal.cz přináší rozbor švédského týmu od domácího experta a šéfredaktora portálu Innebandymagazinet.se Henrika Janssona. Ten tvrdí, že tým je dobře sestavený a má tak všechny ingredience potřebné k úspěchu.

Sám nazval švédskou výhru 4:2 nad Slovenskem jako „upocenou“, domácí reprezentaci ale Henrik Jansson přesto věří. „Myslím si, že minimálně na papíře máme velmi silný tým. Nejsem sice moc nadšen ze začátku turnaje, ale v průběhu druhé poloviny utkání s Lotyšskem se náš výkon zvedl,“ popisuje.

Důležitým aspektem podle něj je herní vytížení hráček na klubové úrovni. „Ačkoliv se zranila Jonna Vuontisvaara ze Siriusu, která vynikala citem pro gólové situace, tak pořád máme v týmu hráčky, které hrají v rámci svých týmů ve švédské nejvyšší soutěži velké role,“ říká Jansson.

Kdo by takovým lídrem měl být? „Maja Viström je tím největším a tvrdě pracujícím lídrem. Máme také dobré střelkyně jako Blom nebo Gysser, rychlé florbalistky jako Holmsved Thott a florbalistky s vysokou herní inteligencí jako Öhgren a Othberg. Obě brankářky jsou také dobré,“ vypočítává.

Proti Slovensku daly Švédky pouze čtyři branky, o jejich gólovém apetitu ale Jansson nepochybuje. „O gólovou produkci se ale umíme postarat. Je dobře, že proti Lotyšsku dala čtyři branky Philippa Blom, to pomůže nejen Blom osobně, ale také celému týmu. Čtyři góly dala také Nora Parkle, ale to mě spíše překvapilo,“ uznává.

Jak by hodnocení zakončil? „Myslím si, že obecně je tým velmi dobře postavený, má v sobě hráčky, které zastanou všechny role, které úspěšný tým potřebuje,“ uzavírá Henrik Jansson.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*