Lucie Řezáčová (12) slaví branku do sítě Švédek. Foto: Per Wiklund Lucie Řezáčová (12) slaví branku do sítě Švédek. Foto: Per Wiklund
3. 9. 2021 Reprezentace juniorek (2) KOMENTÁŘŮ

Věděly jsme, že Švédky nejsou zázračné, ale že na ně máme. Vyhrály jsme hlavou, raduje se Řezáčová

 



Česká reprezentace juniorek na světovém šampionátu ve švédské Uppsale ovládla základní skupinu poté, co třikrát vyhrála. V posledním utkání si vyšlápla také na domácí výběr, který skolila 4:3. Podle útočnice Lucie Řezáčové český tým vyhrál hlavou: uvěřil, že Švédky je možné porazit. Před semifinále nabádá k ostražitosti.

Karty byly rozdány jasně: pokud Češky neprohrají, čeká je souboj s Finskem, v případě porážky by se utkaly v semifinále se Švýcarskem. To je na turnaji dost nečitelné, sice porazilo Finky, ale také remizovalo s Německem a trápilo se s Ruskem.

Český národní tým juniorek ale velmi sympaticky žádné pochyby nepřipustil. „Vůbec na nic takového jsme nemyslely,“ uzavřela téma útočnice Lucie Řezáčová.

Naopak, po horším nástupu předvedl otočku a utkání pro sebe získal poměrem 4:3. „První pocity jsou úplně úžasné, nečekaly jsme, že bychom je opravdu mohly porazit, ale věřily jsme si a skutečně se to stalo. Porazily jsme je, a to je důležité,“ rozplývala se Řezáčová.

Český tým měl s agresivním nástupem soupeře problém, ale podle Řezáčové je zcela zřejmé, co národnímu výběru pomohlo. „Trošičku nás to zaskočilo, bylo to jiné tempo zápasu než v těch předešlých dvou, tudíž nás to zaskočilo v první třetině. Ale zvykly jsme si na to, v první přestávce jsme si řekly, jak na to máme hrát a od toho se odvíjel výkon,“ prozradila taktickou poradu.

Od druhé třetiny už byly Češky lepším týmem. „Myslím si, že to bylo v hlavách. Věděly jsme, že na Švédky máme, že to není nějaký zázrak, že i my můžeme být lepší než ony,“ zhodnotila výkon českého týmu.

Ten tak nyní narazí v sobotu po obědě na Finsko. „Nejdůležitější bude nepolevit a hrát pořád naši hru. Finky sice skončily v základní skupině druhé, ale to nic neznamená,“ je si vědoma Lucie Řezáčová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Jana napsal:

    Tahle generace je výjimečná a navíc jí pomohl covid a odklad. Během toho roku se víc vyhrály v klubech na klíčových pozicích. Nic jiného než zlato by byl dost velký neúspěch.

  • Bohemund napsal:

    Velká gratulace českým florbalovým juniorským slečnám. Jde o historické vítězství. Snad se tyto úspěchy – i v případě juniorů, kteří dosáhli na zlato – přenesou i do reprezentace seniorské.

Napsat komentář

*