České juniorky zdolaly Švýcarsko a po zápase oslavily zisk bronzových medailí. Foto: Per Wiklund České juniorky zdolaly Švýcarsko a po zápase oslavily zisk bronzových medailí. Foto: Per Wiklund
5. 9. 2021 Reprezentace juniorek (0) KOMENTÁŘŮ

JUNIORKY BEROU BRONZ! V utkání o medaili potvrdily roli favorita a přetlačily Švýcarsko 6:2

 



Tak přeci jen medaile! Česká florbalová reprezentace juniorek sice musela spolknout hořkou pilulku v podobě semifinálové porážky s Finskem, ze švédské Uppsaly si ale medaili odveze. Bude bronzová, v zápase o třetí místo totiž juniorky potvrdily roli favorita a Švýcarky porazily 6:2.

Nebylo to vůbec snadné utkání, juniorky do zápasu vstoupily aktivněji, jenže v brance Švýcarek podávala životní výkon gólmanka Svenja Schöni. A když v desáté minutě předvedla už několikátý těžko uvěřitelný zákrok, muselo přijít nevyhnutelné: z následného protiútoku trefila švýcarská hvězda Behluli Havlíčkovou a pro Karasovou už nebylo místo, jak zasáhnout: 0:1.

Do konce třetiny se z takového vývoje Češky příliš neoklepaly a na konci třetiny měly štěstí: Fitzi totiž v jasné příležitosti sjel míček z hole.

Postupem času se česká hra dostávala do čím dál tím větší křeče, bylo vidět, že brankářka Schöni české florbalistky deptá především mentálně.

Jenže přišla ta nejlepší možná odpověď: ve 32. minutě ukázala individuální přehled Báčová a srovnala, čímž jako by konečně uvolnila český tým.

Ten rázem dominoval a další dva zásahy na sebe nenechaly dlouho čekat: 34. minuta přinesla gólovou dělovku Řezáčové, ve 39. minutě skórovala kapitánka Želízková, mezitím ještě Kubečková nedala nájezd.

Do třetí třetiny tak šly Češky za dvoubrankového vedení, k čemuž pomohla také praktická neexistence střelby na straně Švýcarska, které za dvě třetiny vyslalo pouhé 3 střely dle oficiálního zápisu.

Jenže v čase 41:05 bylo rázem zase o co hrát, kontaktní gól dala umístěnou ranou Behluli. Následující minuty byly hodně divoké, ale český tým je dokázal přežít. Další švýcarský závar přišel ve 48. minutě, ale naštěstí pro Češky dva pokusy z ideální pozice mířily mimo, vzápětí si s jedním z nájezdů do otevřené obrany poradila Karasová. Češky navíc na tlak soupeře opět našly odpověď: na konci 54. minuty natáhla z patnácti metrů Keprtová a míček skončil v brance – 4:2.

Švýcarkám nepomohla ani více než tříminutová power play, velmi účinná proti Švédsku. Naopak poslední slovo měla opět Česká republika. Konkrétně Báčová, která upravila na 5:2 s Chudou, která uzavřela skóre na 6:2 pro českou reprezentaci, která tak obhájila bronzové medaile ze šampionátu v roce 2018.

Mistrovství světa juniorek 2021:

Česko – Švýcarsko 6:2 (0:1, 3:0, 3:1)
Branky: 32. Bačová (Kubečková), 34. Řezáčová (Keprtová), 39. Želízková (Kopecká), 54. Keprtová, 59. Bačová (Keprtová), 60. Chudá (Maroszová) – 11. Behluliová, 42. Behluliová (Christenová).


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*