Ústí si na úvod odvezlo všechny body z Karlových Varů. Foto: FB Hurrican Karlovy Vary Ústí si na úvod odvezlo všechny body z Karlových Varů. Foto: FB Hurrican Karlovy Vary
8. 9. 2021 1. liga (0) KOMENTÁŘŮ

1. liga je téměř po roční odmlce zpět! Ústí na úvod vyhrálo ve Varech

 



Po necelém roce se opět rozběhla 1. liga. Loni ji nedovolila dohrát pandemie koronaviru a následné vládní restrikce. Úvodní hrací víkend přinesl zajímavé výsledky. Dařilo se celkům z jižní Moravy. Vyhráli brněnští Bulldogs, Gullivers i Znojmo. Šlágr kola ovládlo Ústí, které si odvezlo všechny body z Karlových Varů.

„Jsme rádi, že jsme zvládli vstup do sezony na půdě jednoho z největších aspirantů na postup stejně jako v loňském ročníku, kdy se nám v prvním zápase povedlo v Karlových Varech vyhrát,“ připomněl trenér Ústí Vladimír Trčka paralelu s minulou sezonou.

„Rozhodujícím momentem byla první třetina, kde soupeř trestal naše chyby. Do zápasu jsme se vrátili dobrým týmovým výkonem, ale bohužel nás drobné chyby provázely celý zápas,“ reagoval domácí kouč Miroslav Závora. Ústí vedlo po první části o dvě branky a i přes komplikace v prostřední části a v samotném závěru si výhru nenechalo vzít.

Kromě stoprocentních celků z jihu Moravy zvítězily také Letka, která doma zdolala Havířov 8:7, a Petrovice. Ty si vyšláply pro změnou na havířovský Slovan. Duel Kladna s Chomutovem se uskuteční v polovině října.

Výsledky 1. kola 1. ligy:

TJ Sokol Jaroměř – Bulldogs Brno 1:3 (1:0, 0:1, 0:2)
Sokol Brno I Gullivers – FBC Štíři Č. Budějovice 6:3 (1:1, 4:2, 1:0)
TJ Znojmo – Start98 Kunratice 9:4 (3:0, 3:3, 3:1)
FB Hurrican Karlovy Vary – Florbal Ústí 6:7 (1:3, 3:3, 2:1)
FBC Letka – Torpedo Havířov 8:7 (2:2, 4:2, 2:3)
TJ Slovan Havířov – Z.F.K. Petrovice 3:7 (0:3, 2:3, 1:1)
Kanonýři Kladno – Florbal Chomutov 15. 10.

Sestřihy zápasů:


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*