Alexander Rudd (vlevo) na zemi po souboji s českým florbalistou Josefem Pluhařem. Foto: Hans Mischler Alexander Rudd (vlevo) na zemi po souboji s českým florbalistou Josefem Pluhařem. Foto: Hans Mischler
21. 9. 2021 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Rudd válí dál, čtyřmi body pomohl k výhře nad Thunem! Krebnerovi vyšel i druhý zápas

 



Švédský průšvihář a skvělý útočník Alexander Rudd vlétl do angažmá ve švýcarské Astře Sarnen jako uragán. Po úvodních dvou kolech má na svém kontě osm bodů. Nyní se čtyřmi podílel na zdolání Thunu, za který nastoupili dva Češi Josef Pluhař a Jan Řehoř. Druhý jmenovaný zapsal při prohře 3:8 asistenci. I ve druhém utkání ve švýcarské NLA se do statistik zapsala nová akvizice Wileru Matyáš Krebner.

Zápas se však pro favorizovaný Wiler nevyvíjel zcela bezproblémově. Domácí prohrávali po 40 minutách s Langnau 1:2. Pak ale natáhl ke střele slovenský ostrostřelec Michal Dudovič a srovnal. O chvíli později Krebner poslal míček na Andrina Hollensteina a švýcarský florbalista po skvělém sólu přišpendlil míček do sítě. Pouze o pár desítek vteřin později si Krebner připsal další asistenci. Dlouhým pasem oslovil Tima Döbeliho a ten vstřelil svůj druhý gól v utkání.

Wiler nakonec zvítězil 5:3, Krebner má po dvou zápasech na svém kontě tři kanadské body. Ještě o jeden víc posbíral další český vyslanec v NLA Martin Pražan. Ten zapsal jednu gólovou nahrávku v duelu na hřišti Zugu, Uster ovšem nestačil na domácí 2:6. Po jedné asistenci ve 2. kole švýcarské ligy zapsali také Martin Řehoř a Martin Kisugite. S plným počtem šesti bodů se na čele tabulky vyhřívají tři týmy – Curych, Astra Sarnen a Wiler.

Výsledky 2. kola švýcarské ligy:

Zug United – UHC Uster 6:2 (za hosty PRAŽAN 0+1)
SV Wiler-Ersigen – Tigers Langnau 5:3 (za domácí KREBNER 0+2)
UHC Thun – Ad Astra Sarnen 3:8 (za domácí ŘEHOŘ 0+1)
HC Rychenberg Winterthur – UHC Alligator Malans 4:5 po prodl.
Floorball Köniz – Grasshopper Club Zürich 4:5 (za domácí KISUGITE 0+1)
Waldkirch-St. Gallen – Chur Unihockey 5:3

Tabulka švýcarské ligy:

KANADSKÉ BODOVÁNÍ:

1. Alexander Rudd 8 (5+3) / Ad Astra Sarnen
2. Tim Braillard 6 (2+4) / UHC Alligator Malans
3. Michael Schiess 6 (2+4) /  Waldkirch-St. Galle
… Martin Pražan 2+2, Matyáš Krebner 1+2, Jan Řehoř 0+2, Martin Kisugite 0+1, Josef Pluhař 0+0, Radek Sikora jr. 0+0, Daniel Šešulka 0+0, Lukáš Veltšmíd 0+0


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*