Josef Pluhař (vlevo) a Martin Pražan byli vyhlášeni nejlepšími hráči svých celků. Foto: Hans Mischler Josef Pluhař (vlevo) a Martin Pražan byli vyhlášeni nejlepšími hráči svých celků. Foto: Hans Mischler
1. 10. 2021 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Pluhař s Pražanem se blýskli při vzájemném souboji, Eckhardt už chytal za nový tým

 



Český souboj v rámci švýcarské nejvyšší soutěže nabídl atraktivní podívanou. Domácí Thun nakonec nestačil na Uster v poměru 5:7, na obou stranách se ale do statistik zapsali čeští florbalisté. Josef Pluhař a Martin Pražan byli navíc vyhlášeni nejlepšími hráči svých celků, přičemž prvně jmenovaný zapsal čtyři body!

Ve 4. kole švýcarské NLA na sebe narazily Thun a Uster. Hosté šli v první třetině rychle do tříbrankového vedení. Pak snížil za domácí Jan Řehoř. Třígólový náskok vrátil svému výběru Martin Pražan. A ještě jedno snížení poté přišlo z florbalky Josefa Pluhaře.

Dramatický úvod třetí části okořenili Češi dalšími trefami. Pluhař vsítil kontaktní branku a v čase 44:07 srovnal na 5:5 Řehoř. Pak přišla opět chvíle Pražana. Český obránce asistoval u vítězné branky Markuse Kulmaly. Uster nakonec vyhrál 7:5. Za poražené chytal Jan Eckhardt, který dorazil ze švédského Höllvikens a premiéru si odbyl už v duelu s Malans.

Na čele zůstává Curych. O tři body zpět se drží Zug a Wiler. Za něj se ve 4. kole prosadil Radek Sikora junior a přispěl tak k výhře nad Astrou Sarnen. Poprvé v letošním ročníku NLA vyšel naprázdno švédský kanonýr Alexander Rudd. O víkendu je na programu 5. kolo.

Výsledky 3. kola švýcarské ligy:

Ad Astra Sarnen – Floorball Köniz 3:9
UHC Uster – HC Rychenberg Winterthur 5:7
Waldkirch-St. Gallen – Zug United 3:7
UHC Alligator Malans – UHC Thun 14:2
Chur Unihockey – Tigers Langnau 5:4 po prodl.
Grasshopper Club Curych – SV Wiler-Ersigen 5:2

Výsledky 4. kola švýcarské ligy:

Floorball Köniz – UHC Alligator Malans 8:5
SV Wiler-Ersigen – Ad Astra Sarnen 5:2 (za domácí SIKORA jr. 1+0)
HC Rychenberg Winterthur – Waldkirch-St. Gallen 7:6
UHC Thun – UHC Uster 5:7 (PLUHAŘ 2+2, ŘEHOŘ 2+0 – PRAŽAN 1+1)
Zug United – Chur Unihockey 5:6 po prodl.
Tigers Langnau – Grasshopper CLub Curych 9:12

Tabulka švýcarské ligy:

KANADSKÉ BODOVÁNÍ:

1. Tim Braillard 14 (5+9) / UHC Alligator Malans
2. Claudio Laely 11 (8+3) / Grasshopper Club Curych
3. Alexander Rudd 10 (6+4) / Ad Astra Sarnen
… Martin Pražan 3+3, Matyáš Krebner 1+2, Josef Pluhař 2+2, Jan Řehoř 2+2, Martin Kisugite 0+1,Radek Sikora jr. 1+0, Daniel Šešulka 0+0, Lukáš Veltšmíd 0+0


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*