Martin Kisugite má letos na svém kontě tři gólové nahrávky. Foto: Swiss Unihockey Martin Kisugite má letos na svém kontě tři gólové nahrávky. Foto: Swiss Unihockey
28. 10. 2021 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Se spoluhráči o MS debatujeme, přiznává Kisugite, jehož Köniz bude usilovat o obhajobu

 



V Könizu rozjel český reprezentant Martin Kisugite druhý rok svého angažmá. V minulé sezoně zažil titul a jeho tým má nejvyšší cíle i pro aktuální ročník. Po úvodních dvou klopýtnutích se celek ze středozápadu Švýcarska rozjel a pětkrát v řadě vybojoval výhru. Jak ale odchovanec Bohemians sám přiznává, do ideálního stavu věcí ještě tým nedospěl.

Köniz zabral a v současné chvíli drží sérii pěti triumfů. „Ke spokojenosti máme zatím daleko. Všichni v týmu vnímáme, že výkony některých klíčových hráčů by měly být o mnoho lepší. Ale sezona bude dlouhá, takže nepropadáme panice. Sice jsme na druhém místě, ale mezi druhou a šestou příčkou je rozdíl pouhé tři body, takže bych to nějak nepřeceňoval,“ je Kisugite obezřetný.

Jeho tým v úvodu sezony prohrál s Langnau a Curychem, překopávání systému ale nebylo na stole. „Žádné speciální projevy neproběhly. Jenom trenér Jyri Korsman na nějaký čas prodloužil dobu svých už tak dlouhých motivačních prezentací před každým druhým tréninkem. To se však, naštěstí, po těch pár výhrách vrátilo do starých kolejí,“ přidal český reprezentant informace ze zákulisí mančaftu.

Na nedávném turnaji Euro Floorball Tour se utkal se svými spoluhráči a i v Könizu už je cítit, že se prosincový šampionát kvapem blíží. „Se spoluhráči o tom debatujeme dost. Třeba si vyměňujeme názory na téma, kteří hráči by tam z druhého tábora měli být a proč. Já jim samozřejmě přeju, aby se jich na MS dostalo co nejvíc. Jan Zaugg bude klíčovým hráčem Švycarů, to je bez debat. A pokud Stefan Hutzli doléčí zranění nohy, měl by se v nominaci objevit také,“ předpovídá Kisugite.

„Po přesvědčivém výkonu proti nám na EFT v Plzni by se do týmu měl dostat i brankář Patrick Eder. Naproti tomu Manuel Engel už je zřejmě mimo hru, švýcarská konkurence na centru je totiž obrovská,“ pokračoval na téma národního týmu Švýcarů, se kterým Češi na turnaji prohráli 2:4, což v konečném zúčtování byl jejich jediný výsledkový nezdar.

Köniz obhajuje mistrovský titul a samozřejmě i pro nynější ročník zůstávají vytyčené mety nejvyšší. „V Könizu na jiné cíle nejsou zvyklí, takže se nedá mluvit o ničem jiném. Myslím, že týmy druhého sledu, dejme tomu od 5. místa až po 8., se dotáhly na první čtyřku. Ta letos nebude tak bodově odskočená jako v minulých letech. Slibuje to více vyrovnaných zápasů a překvapivých výsledků, kdy favoriti budou ztrácet, což je pro fanoušky jedině dobře,“ popisuje český florbalista situaci ve švýcarské NLA.

A v závěru kvitoval, že se do elitní švýcarské ligy podařilo přivést několik zajímavých hráčů. „Myslím si, že je skvělé, že švýcarská soutěž je schopná přivábit i superstar typu Alexandra Rudda. Spolu s ostatními švédskými hráči pozvedl Sarnen a udělal z něj další konkurenceschopný tým, což celé lize přidává na atraktivitě,“ prozradil na závěr.

Výsledky 7. kola švýcarské ligy:

Ad Astra Sarnen – Chur Unihockey 4:8
HC Rychenberg Winterthur – UHC Thun 6:4
Waldkirch-St. Gallen – SV Wiler-Ersigen 5:9 (za hosty SIKORA jr. 1+1, KREBNER 0+1)
UHC Alligator Malans – Grasshopper Club Curych 3:5
Zug United – Floorball Köniz 3:6 (za hosty KISUGITE 0+1)
UHC Uster – Tigers Langnau 8:4 (za domácí DÓŽA 0+1)

Tabulka švýcarské ligy:

Kanadské bodování:

1. Alexander Rudd 17 (7+10) / Ad Astra Sarnen
2. Tim Braillard 17 (5+12) / UHC Alligator Malans
3. Joël Rüegger 15 (10+5) / Grasshopper Club Curych
… Martin Pražan 4+4, Matyáš Krebner 1+5, Jan Řehoř 3+2, Josef Pluhař 2+2, Radek Sikora jr. 2+1, Martin Kisugite 0+3, Patrik Dóža 0+1, Daniel Šešulka 0+0, Lukáš Veltšmíd 0+0


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*