Matěj Jendrišák táhl Linköping za vítězstvím! Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se Matěj Jendrišák táhl Linköping za vítězstvím! Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se
1. 11. 2021 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Jendrišákův večer v SSL! Rýparovi nahrál na gól, sám skóroval a proměnil i nájezd!

 



Matěj Jendrišák je po zranění zpět ve formě! Na půdě Växjö gólem a asistencí přispěl k remíze po základní hrací době, v nájezdech pak proměnil svůj pokus a Linköping si odvezl ze hřiště soupeře dva body. V utkání se právě po přihrávce Jendrišáka prosadil jeho krajan a spoluhráč Josef Rýpar. A v dresu Kalmarsundu se dařilo i Filipu Langerovi.

Běžela sedmá minuta utkání. Jendrišák po standardní situaci vyběhl podél mantinelu, přihrál volnému Rýparovi a ten se radoval po střele z první. Byla to jeho druhá trefa v letošním ročníku švédské superligy. Další Jendrišákova chvíle přišla v polovině utkání. Za stavu 1:1 propasíroval míček na střed Olle Abrahamsson a český kanonýr si v těchto pozicích umí poradit.

Třetí třetina přinesla zajímavou záplatku. Hráči Växjö nejprve dvěma góly otočili duel na svou stranu, to samé se ale následně podařilo i hostům. Už už to vypadalo na triumf Linköpingu, jenže při hře v šesti se trefil Samuel Folkesson/Algman a srovnal na 4:4. Duel dospěl až k samostatným nájezdům.

Jako první z lavičky hostů šel provést exekuci Jendrišák. S míčkem dribloval až skoro do malého brankovišti, zvolil bekhendovou kličku a překonal ležícího brankáře Strandberga. Za Linköping se pak prosadil i Palmén a hosté brali dva body za výhru. V tabulce SSL se posunuli na pátou příčku.

Do statistik se zapsal i třetí Čech hrající švédskou elitní soutěž. Filip Langer při domácí výhře Kalmarsundu 8:3 nad posledním Djurgardenem asistoval u dvou branek. Ve 28. minutě jeho zblokovaný pokus dorazil do sítě Kevin Björkström. Ve třetí části pak přihrávkou oslovil Jana Bürkiho, ten udělal pár rychlých kroků a zamířil do šibenice.

Kalmarsund vyhrál potřetí v řadě a po nepovedeném vstupu do ročníku stoupá tabulkou. Aktuálně je na osmé příčce. Na čele tabulky zůstává Mullsjö, druhý je překvapivě Thorengruppen. Až šestá je Storvreta, která se navíc nějaký čas bude muset pravděpodobně obejít bez tahouna Albina Sjögrena. Ten si na hřišti Falunu vážně poranil koleno. Falun šlágr 6. kola vyhrál 5:4 po prodloužení.

Výsledky 6. kola švédské SSL:

Jönköpings IK – FC Helsingborg 6:9
IBF Falun – Storvreta IBK 5:4 po prodl.
Hagunda IF – Mullsjö AIS 5:9
Växjö IBK – Linköping IBK 4:5 po sam. náj. (za hosty RÝPAR 1+0, JENDRIŠÁK 1+1 a nájezd)
IBK Dalen – Pixbo Wallenstam IBK 5:11
IK Sirius IBK – team Thorengruppen SK 4:9
FBC Kalmarsund – Djurgårdens IF IBS 8:3 (za domácí LANGER 0+2)

Tabulka švédské SSL:

Kanadské bodování:

1. Axel Hjälm 18 (12+6) / Team Thorengruppen SK
2. Oskar Weissbach 18 (10+8) / Pixbo Wallenstam IBK
3. Felix Lanver 18 (9+9) / Pixbo Wallenstam IBK
… Filip Langer 3+3, Matěj Jendrišák 1+2, Josef Rýpar 2+0


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*