5. 11. 2021 Podcasty (3) KOMENTÁŘŮ

Florbal.cz podcast: Bronz můžeme přinést, burcuje Cepek. Nominace žen vyplývá z celého cyklu, říká Dannhofer

 



Florbal.cz pro Vás připravil další podcast, jehož nosným tématem byly nominace na oba seniorské světové šampionáty. V mužské části se navíc poprvé objevili v roli diskutérů bývalý trenér mužské reprezentace Radim Cepek a trenér FBC Ostrava Tomáš Svačinka. V ženské části se pak o dojmy podělila také brankářka Täby, která bude na seniorském šampionátu debutovat – Lenka Remešová.

V prvních minutách podcastu se rozebírala nominace ženské reprezentace. Velkou diskusi, také vlivem víkendových výsledků, vyvolal fakt, že obsahuje jméno pouze jedné vítkovické hráčky, a to Michaely Kubečkové. „Nominace na šampionát je vlastně očekávaná. Pokud si tým dva roky stavíte, tak je očividné, že to nezměníte. Spíše je pak legitimní otázka, proč například některé hráčky nedostaly až takovou šanci,“ vyjádřil se redaktor Florbal.cz a expert na ženský florbal Michal Dannhofer.

Toho vůbec poprvé pro ženskou část podcastu doplnil speciální host, volba padla na brankářku Täby Lenku Remešovou, kterou čeká vůbec první florbalový šampionát v kariéře. „Myslím si, že jsem na sobě odmala hodně pracovala, trénovala jsem s klukama a tak. Jsem z malého města, hrála jsem 1. ligu žen, protože nikde nebyla extraligu, a je pravda, že především za poslední dva roky jsem se dostala někam úroveň,“ popsala svůj progres, který ji z malého města, přes Židenice a agenturu FAP až do Täby.

Oba pak diskutovali také na téma příspěvku finské útočnice Veery Kauppi na téma vhodnosti IFU Arény pro ženský světový šampionát.

Premiéru v podcastu Florbal.cz si následně odbyl také bývalý trenér české mužské reprezentace Radim Cepek. „Mistrovství světa je o detailech, maličkostech a říkat, že týmu nechybí Matěj Jendrišák je blbost. Chybí jako osoba, člen kabiny a pravděpodobně jako kapitán. Je to pořád jeden z nejlepších v českém flrobale,“ přidal svůj postřeh ze Švýcarska.

Trenér FBC Ostrava Tomáš Svačinka pak pochválil předvedenou hru na turnaji EuroFloorball Tour v Plzni. „Výkon Švédů a Finů půjde diametrálně nahoru, naši kluci to budou mít těžší. Viděl jsem všechny zápasy na turnaji v Plzni a hráli jsme opravdu dobře, mělo to směr a smysl,“ líbilo se dalšímu nováčkovi v paletě expertů Florbal.cz

Své postřehy přidal také tradiční expert, novinář a komentátor Nova Sport Tomáš Rambousek. „Nominace je očekávaná, osobně jsem čekal ještě jméno Dominika Beneše, kterému se povedl turnaj v Plzni, Petri Kettunen staví tým založený na mladší generaci, takže se odstřihl od některých hráčů,“ řekl.

I. část – 0:00
Nominace reprezentace žen a brankářka Lenka Remešová
II. část – 24:20
Sázka na mládí v mužském národním týmu


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

  • ADALBERT napsal:

    Líbila se mi část o propagaci florbalu. Tady není co propagovat… jednotlivci jsou uplně sterilní. Největší hvězdy jsou Forman, který je ale v očích lidí pořád děcko (a na hřišti se tak chová) a Langer, který je zase uplný slušňáček, co dělá všechno správně a to taky není oblíbený. Zajímavý hráči můžou být ve finále třeba Bauer z Chodova a jemu podobný…a těch je zatraceně málo. V zahraničí to pořád jsou ti Kivilechtové, Kotilainenové, Nilsberthové, Jesper Sankel a podobný..

  • Komik napsal:

    Vypadá to, že Dan…. vyplynul ze Sašova zadku.

Napsat komentář

*