Martin Hovořák (na lavičce s kšiltovkou) bude nově trénovat kladenský A tým. Foto: Kanonýři Kladno Martin Hovořák (na lavičce s kšiltovkou) bude nově trénovat kladenský A tým. Foto: Kanonýři Kladno
12. 11. 2021 1. liga (0) KOMENTÁŘŮ

Pazderovým nástupcem se u kladenských Kanonýrů stal Martin Hovořák

 



Kanonýři Kladno už mají náhradu za Jana Pazderu! A tým nově povede dosavadní kouč juniorů Martin Hovořák. Ten si už vyzkoušel angažmá v nejvyšších dvou soutěžích, když před časem dvě sezony vedl Vinohrady. K juniorskému týmu přišel před začátkem letošní sezony.

„Těší nás, že Martin naplňuje vše, co jsme si přáli. K mužstvu přichází trenér, který už klub zná z působení u juniorů. Dobře zná i samotnou práci A týmu. Zároveň je to zkušený trenér, který byl pro nás jasnou volbou číslo 1. Nechtěli jsme dělat žádnou revoluci, ale měli jsme zájem o co největší kontinuitu. A jsme přesvědčení, že právě Martin dovede Kanonýry k úspěchu,“ věří klubový předseda Zdeněk Jirák.

„Musím říct, že nabídka od vedení mě mile překvapila, neboť jsem v klubu krátce. Rozhodnutí přijmout tuto výzvu nebylo jednoduché, především kvůli tomu, že máme s juniory ‚rozdělanou práci‘. Věřím ale, že jsme si s hráči v mládeži ukázali, jak je potřeba pracovat, tudíž můj odchod k mužskému týmu nebude mít negativní vliv. Předloženou nabídkou vnímám od klubu jako důvěru v mojí osobu, proto jsem se rozhodl ji přijmout,“ dodal sám Hovořák.

Hovořák v trenérské kariéře působil také ve Future, kde se seznámil s Janem Pazderou. Ten si ho později vytáhl jako asistenta do SKV. Po Pazderově odchodu do Mladé Boleslavi Hovořák převzal vinohradský A tým. Ve své první sezoně se nevyhnul sestupu ze superligy a v nadcházejícím ročníku skončili sokolové v prvoligovém čtvrtfinále.

Má velké zkušenosti s trénováním mládeže, na Vinohradech totiž plnil i funkci mládežnického šéftrenéra. „Pár hráčů z juniorské kategorie už v A týmu funguje, nicméně je tam více těch, se kterými se setkám osobně poprvé. Bude tedy důležité pracovat kvalitně a rychle, aby bylo možné si vybudovat vzájemnou důvěru,“ uvedl před nástupem do funkce.

Nový lodivod týmu už vedl čtvrteční trénink, v neděli se pak jeho svěřenci utkají se Znojmem.  „Díky kvalitní práci v předchozích letech je koncepce hry v celém klubu postavena na stejných principech, tudíž v těchto záležitostech nevstupuji do neznáma. Chci navázat na práci, kterou s týmem odvedl Honza Pazdera, nejen v rámci této sezony,“ dodal na závěr.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*