Čeští hráči včetně Josefa Rýpara po prosincovém šampionátu budou vyhlížet kvalifikaci o ten další. Foto: Český florbal Josef Rýpar v reprezentačním dresu. Foto: Český florbal
28. 11. 2021 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Rýpar se na MS naladil krásným gólem! Linköping je třetí a na čelo ztrácí jen bod

 



Na třetí gól v letošním ročníku švédské superligy dosáhl český reprezentant Josef Rýpar. I díky jeho trefě a dvěma asistencím Matěje Jendrišáka Linköping porazil poslední Djurgårdens 10:5. Bez bodu tentokrát zůstal Filip Langer, jehož Kalmarsund doma prohrál s Dalenem po samostatných nájezdech.

Ve 28. minutě to byla ryze česká spolupráce. Kapitán Linköpingu Matěj Jendrišák si vzal na starost rozehrávku, proběhl mezi napadajícími hráči, shodil míček na parťáka Rýpara a ten krásnou střelou do šibenice zaskočil hostujícího brankáře. V té chvíli domácí lámali odpor posledního celku tabulky a nakonec zvítězili v poklidu 10:5. V první čtvrthodině střetnutí se přitom soupeř dokázal držet na dostřel.

Ještě před Rýparovým gólem Jendrišák asistoval u trefy Olleho Abrahamssona. Tomu skvěle připravil palebnou pozici a 23letý forvard se z prostředka hřiště nemýlil. Linköping z posledních šesti zápasů pětkrát vyhrál a díky tomu se vyšplhal v tabulce švédské superligy na skvělé třetí místo. Na první Storvretu přitom ztrácí pouze jediný bod. Čelo tabulky zůstává hodně vyrovnané.

Po šestizápasové sérii výher zaváhal Kalmarsund. Na domácí půdě po 60 minutách remizoval s Dalenem 4:4 a v nájezdech pak o triumfu hostů rozhodl úspěšný exekutor Michel Wöcke. Celek z Kalmaru se tak drží na šesté příčce. Filip Langer se tentokrát bodově neprosadil, v utkání figuroval na pozici druhého centra. Ve švédské SSL bude následovat reprezentační pauza.

Výsledky 10. kola švédské superligy:

FBC Kalmarsund – IBK Dalen 4:5 po sam. náj.
Storvreta IBK – IK Sirius IBK 11:3
IBF Falun – Jönköpings IK 6:4
Linköping IBK – Djurgårdens IF IBS 10:5 (za domácí RÝPAR 1+0, JENDRIŠÁK 0+2)
Pixbo Wallenstam IBK – Växjö IBK 6:7 po prodl.
Team Thorengruppen SK – Mullsjö AIS 4:6
Hagunda IF – FC Helsignborg 4:6

Tabulka švédské superligy:

KANADSKÉ BODOVÁNÍ:

1. Oskar Weissbach 30 (16+14) / Pixbo Wallenstam IBK
2. Felix Lanver 29 (18+11) / Pixbo Wallenstam IBK
3. Axel Hjälm 28 (21+7) / Team Thorengruppen SK
… Filip Langer 9+5, Matěj Jendrišák 1+6, Josef Rýpar 3+0


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*