Hana Koníčková ukončí po světovém šampionátu v Uppsale reprezentační kariéru. Foto: Český florbal Hana Koníčková ukončí po světovém šampionátu v Uppsale reprezentační kariéru. Foto: Český florbal
27. 11. 2021 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

Poslední šampionát, Hana Koníčková ukončí reprezentační kariéru. Logické vyústění, říká

 



Hana Koníčková a česká florbalová reprezentace žen. Toto spojení již po světovém šampionátu žen v Uppsale nebude platit. Zkušená univerzálka, která by v Uppsale měla překonat rekord v počtu startů za národní tým totiž v předvečer mistrovství světa 2021 oznámila, že po tomto turnaji svou reprezentační kariéru ukončí.

Hana Koníčková má na svém kontě 129 startů v reprezentaci, teoreticky by tak ve čtvrtfinále měla překonat rekordmana Tomáše Sladkého, ten jich má zapsáno 132. Z Uppsaly by tak bez ohledu na výsledek měla odjet jako hráčka s největším penzem mezinárodních zkušeností.

První seniorský šampionát absolvovala v roce 2009, byla také u historických bronzových medailí na ženském šampionátu v roce 2011, o dva roky později ale domácí šampionát v Brně a Ostravě neodehrála, nebyla na něj totiž nominována.

Přesto se dokázala vrátit a znovu se zařadit mezi opory národního týmu. Nyní ale došla k rozhodnutí, že žádný další start po světovém šampionátu v Uppsale nepřidá. „Během covidu bylo spoustu času na přemýšlení. Z mého pohledu je to logické vyústění toho, ve které části života se nacházím a co mám všechno za sebou. Nechci končit z důvodu ztráty motivace nebo kvůli zranění,” uvedla v tiskovém prohlášení Českého florbalu.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*