Mikuláš Krbec přispěl ke čtvrtfinálové výhře nad Lotyšskem jednou trefou. Foto: Juhani Järvenpää Mikuláš Krbec přispěl ke čtvrtfinálové výhře nad Lotyšskem jednou trefou. Foto: Juhani Järvenpää
8. 12. 2021 Mistrovství světa (1) KOMENTÁŘŮ

Češi jsou v semifinále MS! Demolici řídil hattrickem Beneš

 



Česká reprezentace ve středečním čtvrtfinále porazila Lotyše poměrem 9:1. Vysokou výhru Česka řídil pěti body za hattrick a dvě nahrávky Marek Beneš, dvakrát se trefil Filip Langer. V pátečním semifinále se národní tým utká s vítězem dalšího čtvrtfinálového zápasu mezi Finskem a Slovenskem.

Národní tým nastoupil ve středu odpoledne do zápasu s neoblíbeným soupeřem s minimem změn – zranění do hry nepustila Dominika Beneše, v základní sestavě se naopak objevil mladoboleslavský Adam Hemerka.

Úvodní pasáž utkání rozčísnul v 7. minutě po ideální přihrávce od kapitána Toma Ondruška svým čtvrtým gólem na turnaji Adam Delong. Oba týmy ovšem hrály opatrně, více branek v prvním dějství helsinská Ice Hall neviděla.

Ve druhé třetině Adam Hemerka našel ideálně sparťanského forvarda Mikuláše Krbce, který zvyšoval na 2:0. Lotyši ovšem za 24 vteřin vyrovnali, když se prosadil Kevins Smits. Dvoubrankové vedení družině vedené Petri Kettunenem vrátil neskutečnou dělovkou v přesilovce Ondřej Němeček.

Definitivní zlom utkání nastal na začátku závěrečné třetiny, kdy šli Češi do početní výhody. V oslabení se ovšem na Lukáš Bauera řítil lotyšský nejproduktivnější hráč Peteris Trekse, svůj samostatný únik ovšem neproměnil, a nepřiblížil svůj tým na dostřel jedné branky. Na druhé straně hřiště se tak o několik vteřin později po nahrávce Marka Beneše prosadil Filip Langer. Český tým tímto gólem definitivně zlomil lotyšský odpor a naopak ve zbytku třetí třetiny spustil vyložený gólostroj.

Druhou trefu přidal Langer, premiérově se na šampionátu prosadil Lukáš Punčochář. V rámci posledního dějství zaznamenal hattrick střešovický Marek Beneš, který dal dva góly do prázdné branky.

V semifinále hraném v pátek čeká český tým vítěz čtvrtfinálového duelu mezi domácím Finskem a Slovenskem.

MISTROVSTVÍ SVĚTA MUŽŮ V HELSINKÁCH:

Česko – Lotyšsko 9:1 (1:0, 2:1, 6:0)
Branky: 7. Delong (Ondrušek), 25. Krbec (Hemerka), 26. Němeček (Delong), 42. Langer (Marek Beneš), 44. Marek Beneš (Vítovec), 45. Langer (Marek Beneš), 46. Punčochář (Kisugite), 54. Marek Beneš, 56. Marek Beneš (Langer) – 25. Smits (Purins).

Sestava Česka: L. Bauer – Němeček, Vítovec, Gruber, Besta, Punčochář, Kisugite – Rýpar, Langer, Marek Beneš – Ondrušek, Šindler, Delong – Hemerka, Forman, Krbec. Trenér: Petri Kettunen.


Autor: Jakub Švejkovský



KOMENTÁŘE

  • Luky napsal:

    Jednoznačné vítězství, ale po první a vlastně i druhé třetině jsem se celkem bál, naštěstí Bauer perfektně zasáhl proti samostatnému úniku a pak už to Lotyši fyzicky nedali. Přeci jenom oproti nám včera hráli a pak už si je naši vychutnali. Musím říct, že jsem z Bauera neměl dobrý pocit před MS, ale teď tým v důležitých chvílích drží. Plusem je, že se chytila dvojice Beneš Langer, to by jim mohlo pomoci do dalších zápasů. Druhá lajna, tam pokračuje Ondrušek v dvouročním hledání formy a vymetání bloků (ne, nemohu si to odpustit, protože Majer by tam odvedl lepší výkon). Šindler s Delongem zatím taky nic moc, ale třeba to přijde v rozhodujících okamžicích a pak bude rozdílová tato lajna. Trochu více jsem čekal od Formana, ale snad se chytne v dalších zápasech a líbí se mi Kisugite.

Napsat komentář

*