Filip Langer slaví gól proti Lotyšsku. Foto: Juhani Järvenpää Filip Langer slaví gól proti Lotyšsku. Foto: Juhani Järvenpää
8. 12. 2021 Mistrovství světa (0) KOMENTÁŘŮ

Šest gólů od elitní lajny umlčelo Lotyše. O víkendu to asi bude peklo, tuší Langer

 



Jeden z postupných cílů je splněný, čeští florbalisté zvládli čtvrtfinálový duel výsledkově s bravurou. Nebezpečné Lotyše na obranné polovině téměř vymazali a díky brankostroji ve třetím dějství zapsali přesvědčivý výsledek 9:1. Řádila hlavně první formace, která díky gólům Němečka, Marka Beneše a Filipa Langera nasypala do sítě pobaltské reprezentace šest gólů.

„My spolu hráli pár let zpátky, sice je tam teď byla nějaká pauza, a tak tam jsou třeba ještě nějaké mouchy, ale dneska jsme zápas odehráli trochu líp a výkony gradují,“ pochvaloval si Filip Langer souhru elitní české lajny.

Lotyšsko přitom nebylo soupeřem, přes kterého by se mělo postoupit automaticky. Před třemi lety Čechům zavařili, když O2 arenu utišili vítězstvím 4:3. A tentokrát prý budili pozornost také výkony ve skupině.

„Měli jsme velký respekt, to je jasné. Koukali jsme na video jejich zápasů se Švédy a Finy a oni opravdu hrozili, měli nebezpečné střely, jenže dostávali góly z kontrataků. Kdybychom dostali nějaké góly na začátku, mohlo to být úplně jiné utkání. Bohužel pro Lotyše, dobře pro nás, ani tentokrát efektivitu neměli dobrou,“ hodnotil Filip Langer středeční duel, ve kterém byl u jednoho z klíčových gólů. Na začátku poslední třetiny v posledních sekundách využil přesilovku a Češi odskočili do vedení 4:1.

„To nám určitě hodně pomohlo, protože před tím gólem Lotyšů byla obrovská chyba, měli kontr v oslabení a mohlo to být klidně 3:2 a to by jim dodalo šťávu. Nicméně Lotyši na tohle trpí celý turnaj. My pak na ten gól navázali a pak už jsme Lotyše zlomili,“ vyprávěl Langer.

I tentokrát se zápas hrál v téměř opuštěné hale, na čtvrtfinálový zápas našlo podle oficiálního zápisu cestu jen 468 diváků, i když opravdový počet byl zřejmě ještě menší. Oproti tři roky starému šampionátu v Česku působí finský turnaj tristně.

„To mistrovství je specifické, samozřejmě je to v porovnání s pražským mistrovstvím jiné. Ale já věřím, že od semifinále už to bude hodně nabité. Většina lidí čeká na víkend, na který si koupili lístky a myslím, že to bude peklo,“ těší se Filip Langer.

O pekle nemluví jen tak, soupeřem Čechů totiž zřejmě budou domácí Finové, kteří si nepřipouští nic jiné, než obhajobu titulu mistrů světa, a tak přepokládají, že Čechy pošlou z cesty.

„Já myslím, že Finové jsou hodně specifičtí. Na mistrovství světa hrají trochu jinak než na EFT turnajích. Bude to o tom, který tým dokáže udělat méně chyb a zápas se bude rozhodovat v brejcích. Oni se tím Finové prezentují – Švédy i Lotyše porazili právě na brejky,“ věští Filip Langer.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*