Petri Kettunen udílí pokyny v utkání proti Lotyšsku Foto: Martin Flousek, Český florbal Petri Kettunen udílí pokyny v utkání proti Lotyšsku Foto: Martin Flousek, Český florbal
8. 12. 2021 Mistrovství světa (0) KOMENTÁŘŮ

Petri Kettunen: Jsem spokojený s tím, jak jsme proti Lotyšům hráli

 



Hlavní trenér české mužské reprezentace Petri Kettunen byl po čtvrtfinálovém utkání proti Lotyšsku velmi spokojený, což nijak netajil. Líbilo se mu týmové pojetí zápasu, ve kterém se jeho hráči stavěli jeden za druhého. Před semifinálovým soubojem si rovněž pochvaloval práci defenzivy. Právě ta bude podle něj pro úspěch na turnaji klíčová.

Po dvou vlažných třetinách nakonec český národní tým přejel potenciálně velmi nebezpečné Lotyše poměrem 9:1 a bez větší problémů postoupil do semifinále šampionátu v Helsinkách. „Jsem spokojený s tím, jak jsme proti Lotyšům hráli. Předvedli jsme šedesát minut bez nějakých větších výkyvů. Hráli jsme dobře z defenzivy, a i díky tomu jsme si vypracovali dostatek šancí na to, abychom skórovali a porazili je. Kluky mohu pochválit,“ radoval se Petri Kettunen.

Potěšila jej pouze jedna obdržená branka, dalších jedenáct střel lotyšského týmu totiž zastavil jistě chytající brankářská jednička Lukáš Bauer. „Je to velmi důležité, nejlepší defenziva bude totiž na konci šampionátu slavit titul. Každý zápas je pro nás testem, jak na tom v tomto ohledu jsme,“ hodnotil finský kormidelník, pro kterého se jedná o domácí šampionát.

Jedenapadesátiletý trenér si pochvaloval také českou týmovou soudržnost. „Jsem spokojený s tím, jak kluci zvládli posledních dvacet, třicet minut. Dokázali jsme udržet dobrou disciplínu v defenzivě. Všichni bojovali za tým a za své spoluhráče. To se mi líbilo a jsem za to rád,“ zakončil Petri Kettunen hodnocení čtvrtfinále s Lotyšskem.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*