25. 1. 2012 Extraliga žen (8) KOMENTÁŘŮ

Vzájemné duely zvlášť neprožíváme, shodly se Theodosisová s Nemravovou

 



Bohemians a Herbadent se dlouhodobě perou na čele tabulky o každý bod. V létě došlo mezi jejich kádry k zajímavému transferu, v rámci kterého si týmy vyměnily Petra Nemravová (nyní Bohemians) s Pavlou Theodosisovou (nyní Herbadent). Jak ale obě univerzálky přiznaly, vzájemné zápasy příliš neprožívají a hecování nechávají jiným.

Herbadent a Bohemians, to je něco jako Sparta a Slavia ve fotbale, různé špičkování je tak věčným tématem. Jenže jak Nemravová, tak Theodosisová se této tradiční činnosti spíše straní. „Holky samozřejmě znám, ale že bych mače nějak prožívala, to se říci nedá. Naše komunikace se odehrává v přátelském duchu, nejsou to žádné extrémy,“ popisuje Petra Nemravová.

Theodosisová je na tom stejně. „Osobně bych se tomu i stranila, před zápasem mám radši odstup od hráček soupeřova týmu, takže žádné špičkování na sociálních sítích, jako je Facebook, neprobíhá. Ale po utkání, pokud je čas, samozřejmě pár slov prohodíme,“ prozrazuje svůj recept na klidný předzápasový týden. „Před prvním vzájemným zápasem jsem byla trochu nervózní, ale jinak to může být spíš moje výhoda, že soupeřky znám,“ přemítá florbalistka původem z Havířova.

K samotnému zápasu už každá přistupuje o něco odlišněji. „Neberu to jako nějakou velkou rivalitu, jsem hráčkou Bohemky a snažím se to brát jako normální utkání,“ usmívá se Nemravová. „Bohemians jsou pro nás hlavním rivalem, tým, který nás v české lize prověří nejvíce ze všech, takže je to i vždy motivace k tomu, nechat na hřišti absolutní maximum,“ říká o zápasech proti bývalému klubu Theodosisová.

Obě, ač jsou od sebe vzdáleny o florbalovou generaci, musejí o místo v sestavě tvrdě bojovat. Nemravová tak třeba v sobotu odehrála pouze 10 minut. „Rozhodnutí trenérů bylo stáhnout hru na dvě obrany, což mě mrzí, protože bych si s Herbadentem ráda zahrála celý duel, ale prostě na sobě musím stále pracovat, abych toho jednou byla schopna,“ nepropadá panice juniorská reprezentantka.

Ještě jednu věc mají obě hráčky společnou: jsou schopné nastoupit jak v útoku, tak v obraně. „Za Bohemians hraju od září v obraně, v útoku jsem byla snad jednou. A v reprezentaci je mi to jedno, vždyť je to reprezentace,“ shrnuje Nemravová.

Pro Pavlu Theodosisovou je hrot útoku po letech v obraně stále ještě neprobádanou pozicí. „Na hrotu jsem, myslím, někdy od listopadu. V Herbadentu je větší konkurence, takže si místo ještě hledám a na hrotu momentálně trenérky asi využívají hlavně mé útočné aktivity, která na postu obránce byla někdy na škodu,“ vysvětluje Theodosisová, která se s trenérkou Markétou Šteglovou domluvila, že pokud to půjde, bude nyní sbírat zkušenosti spíš na jednom postu.

Obě jsou v nových klubech zhruba půl roku, proto mohou směle porovnávat dva v současnosti nejlepší ženské celky. „Každý tým je úplně jiný, komunikace probíhá jinak, tréninky taky, je to prostě celkově jiné,“ říká Nemravová. „Tréninková i taktická příprava je hodně odlišné, v Bohemce mi přišla v některých fázích až příliš vyčerpávající,“ přidává Theodosisová.

Hráčka, která vedle Herbadentu a Bohemians prošla i dalším špičkovým českým týmem: Libercem. „V Herbadentu jsou více promyšlené kondiční tréninky i v návaznosti na další aktivity. Základy herního systému sice určují trenérky, ale vzhledem ke kreativitě a aktivitě hráček samotných je ponechaná celkem volnost v jednotlivých, nejen herních situacích, takže odpadají zdlouhavé porady. Kdybych to měla shrnout: neřeší se jen dílčí nedostatky, ale i celek,“ přibližuje Theodosisová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Vojtěch napsal:

    Jasně, Herbadent a Bohemka jsou takříkajíc štiky českého ženského florbalu, ale nezapomínejte na třetího vzadu, zkrátka Chodov. Chodovské holky se v poslední době velice zlepšily a produkují velmi atraktivní a efektivní florbal, radost pohledět. Létají po hřišti jako kuny za kořistí, žádný míček pro ně není ztracený a to, co předvedly v koncovce zápasu s Vítkovicemi, mne nadchlo. Jsou koneckonců jediné, kdo v této sezóně dokázal Herbadent porazit. A to málo není ! Ovšem nevím, nakolik jsem v tomto směru objektivní, protože jim ohromně fandím. Jde skoro o srdeční záležitost.
    Vojta

  • No... napsal:

    Chodov má o 16 bodů míň než Herbadent a o 11 míň než Bohemka. Letos vyhrál 7 zápasů, Herbadent 15, čili víc jak 2x tolik, Bohemka 11. Osobně mám Chodov také docela ráda (rozhodně raději než Herbadent), ale tohle mi příjde jako propastný rozdíl. Navíc nevím, jakou souvislost má tvůj příspěvek s článkem.

  • hm... napsal:

    Vy jste všichni s tím Chodovem poslední dobou nějací pobláznění. To, že prohrál leckterá jednoduchá utkání, leč na nájezdy, ale prohrál.. To je vám nějak jedno a všude vyvyšujete jejich kvality. Že je děkanka jen kvůli mizerné koncovce neporazila bylo taky jen štěstí.. Měl by ses rozmyslet, než něco vypustí.
    Očividně Chodovský rodič, jak jinak..

    • Vojtěch napsal:

      Poslouchej, Bobši, do Chodova se – jak to říct slušně ? – prostě nemontuj a nenavážej, jo ? Snad uděláš lépe, když si šlehneš dávku, dáš jointa či si vymyješ hlavu fernetem, ale chodovský holky nech na pokoji. Vojta

      • aaaa napsal:

        tady se nám někdo urazil :-))

        • Vojtěch napsal:

          Ale neurazil,urážení se nemám ve zvyku,ovšem snad jsem poněkud cítil potřebu rozčeření hladinky poněkud zatuchlého rybníčku. Nakonec a koneckonců – ten, kdo má florbal rád, navíc florbal ženský, nemůže být mým nepřítelem, zkrátka pokud jsem se snad někoho dotkl, tak se omlouvám. Vojta
          P.S. Ale stejně bude Chodov nakonec mistrem !

  • florbal napsal:

    Tak ke špičce patří dlouhá léta ještě Vítky a i Liberec,ktrerý sice pár sezon pokulhává na čtvrté pozici,ale vždy hrál ofenzivní florbal,který bavil;)Ve finále poháru rozhodně nehrál na brejky jako Chodov,kterému k vítěztví nad H. přispěla i nutná dávka štestí.Tím ale rozhodně nechci snižovat výkon Chodova,který si vítěztví nad týmem z velké trojky zasloužil;)

Napsat komentář

*