Juha Kivilehto ukončí kariéru a povede Classic jako hlavní trenér Foto: Flickr IFF
22. 12. 2021 Finsko (0) KOMENTÁŘŮ

Finské novinky: Legenda Kivilehto povede Classic, jeho obránce Savonen ukončil po otřesu mozku sezonu

 



Finský hegemon SC Classic hlásí zajímavé změny. Hlavním trenérem jeho A-týmu mužů se stane legendární Juha Kivilehto, který po sezoně ukončí hráčskou kariéru. Letošní sezonu pak uzavřel obránce Krister Savonen, který do florbalového utkání nenastoupil od doby, kdy se zranil v září v utkání proti Oilers.

Juha Kivilehto je svých 39 letech legendou, na svém kontě má čtyři tituly mistra světa, čtyřikrát přivezl domů stříbrnou medaili, finskou nejvyšší soutěž vyhrál dokonce devětkrát.

V probíhající sezoně tak může získat desátý titul, pro ročníky 2022/2023 a 2023/2024 se pak stane hlavním trenérem svého týmu. „Pomalu jsem začal cítit, že by bylo dobré ukončit karéru za mých podmínek a na vrcholu, přičemž přišla iniciativa, abych převzal tým jako hlavní trenér. Po několika dnech na rozmyšlenou jsem si uvědomil, jak skvělá příležitost to je,“ uvedla finská legenda v tiskovém prohlášení SC Classic.

Ve své aktivní kariéře si již nezahraje s obráncem Kristerem Savonenem, který ve středu na Instagramu oznámil, že tuto sezonu předčasně ukončil. „V tomto roce jsem utrpěl svůj pátý a šestý otřes mozku. Bojoval jsem s depresemi a úzkostmi, panickými ataky. Měl jsem problémy s pamětí, koncentrací, rovnováhou a pohybem očí. Kvůli tomu jsem se rozhodl dát si přestávku od něčeho tak důležitého, jako je florbal a ukončit tuto sezonu,“ oznámil prostřednictvím svého profilu sedmadvacetiletý hráč.

Ten se v soutěžním utkání neobjevil od konce září, kdy se zranil ve šlágru proti Oilers.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*