Patrik Dóža pěti body přispěl k výhře nad Churem. Foto: Swiss Unihockey Patrik Dóža pěti body přispěl k výhře nad Churem. Foto: Swiss Unihockey
23. 12. 2021 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Dóža táhne Uster vzhůru, proti Churu zazářil pěti body! Veltšmíd rozhodl v prodloužení

 



Posledních pět zápasů, 14 kanadských bodů. Forma Patrika Dóži ve švýcarské elitní soutěži nabývá na obrátkách. Naposledy český útočník zazářil hattrickem a dvěma asistencemi. A bylo to úchvatné představení. Uster porazil Chur 8:5, v posledních dvou kolech získal plný počet bodů a posunul se na pátou příčku tabulky. Dařilo se také Lukáši Veltšmídovi!

Na první gól utkání mezi Usterem a Churem se čekalo až do posledních vteřin úvodní části. Patrik Dóža si seběhl na střed a po přihrávce parťáka Martina Pražana svou typickou střelou otevřel skóre. V prostředním dějství český forvard zapsal dvě asistence. Nejprve prokázal svůj přehled, krásnou přihrávkou oslovil kapitána Ledergerbera a bylo to už 3:0 pro domácí.

Následně ale hosté zabrali a dotáhli se na dostřel. A tak si vzal slovo opět český špílmachr. Na konci 39. minuty si pohrál se soupeřem a jako na zlatém podnose připravil druhý gól Ledergerberovi. O pár vteřin později předvedl hráč se 66 na zádech další skvělý kousek. Svým klamavým pohybem zmátl bránícího hráče a z dálky poslal balonek k tyči. To už domácí vedli 5:2.

V čase 40:43 si Dóžovu přihrávku srazil do vlastní sítě krajan Daniel Šešulka. A o pět minut později Dóža dokonal své veledílo. To už měl prsty ve čtvrtém gólu domácích v řadě. Únik po mantinelu zakončil dalším naznačením a přízemní střelou, která skončila za brankovou čárou. Podtrženo, sečteno – hattrick, dvě asistence k tomu a nakonec výhra domácích 8:5. Hosté totiž v závěru dokázali duel mírně zdramatizovat. Sestřih ze zápasu najdete zde.

Šešulka se kromě smolného momentu zapsal do statistik také v pozitivní rovině. Ve 47. minutě kapitán Churu táhl rychlý protiútok a zaznamenal asistenci na trefu Monighettiho. Nejproduktivnějším Čechem ve švýcarské NLA zůstává se 17 body nadále Martin Pražan. Ten se trefil o kolo dříve do sítě Rychenbergu, na jehož půdě Uster triumfoval 4:3.

V posledních dvou zápasech se střelecky zadařilo Lukáši Veltšmídovi. Jeho Malans ale muselo ve 13. kole skousnout hořkou porážku na hřišti předposledního Thunu. Na výhře 7:4 se asistencí podílel Jan Řehoř. Veltšmíd v první třetině snižoval na 1:3 z pohledu hostů. Bývalý obránce Vítkovic se blýskl v nadcházejícím kole proti St. Gallenu. V sedmé minutě prodloužení vzal zodpovědnost na sebe a jeho střela z výběhu zapadla do sítě. I díky tomu byl posléze vyhlášen nejlepším hráčem svého týmu.

Malans se drží na čtvrté příčce tabulky, první prozatím zůstává celek z Curychu. Překvapením posledních dvou kol švýcarské NLA se stal Thun, který dvakrát zvítězil. O výhře nad aligátory z Malans už jsme se zmínili, druhý triumf UHC vybojovalo proti Langnau. I v tomto zápase přispěl k úspěšnému výsledku Řehoř, tentokráte vsítil gól a po Pražanovi, Dóžovi a Krebnerovi je čtvrtým nejproduktivnějším Čechem v soutěži.

Výsledky 13. kola švýcarské ligy:

SV Wiler-Ersigen – Grasshopper Club Zürich 3:5
HC Rychenberg Winterthur – UHC Uster 3:4 (za hosty PRAŽAN 1+0)
UHC Thun – UHC Alligator Malans 7:4 (ŘEHOŘ 0+1 – VELTŠMÍD 1+0)
Tigers Langnau – Chur Unihockey 4:8
Floorball Köniz – Ad Astra Sarnen 5:2
Zug United – Waldkirch-St. Gallen 3:5

Výsledky 14. kola švýcarské ligy:

Zug United – Ad Astra Sarnen 11:3
HC Rychenberg Winterthur – Grasshopper Club Zürich 5:6 po prodl.
Floorball Köniz – SV Wiler-Ersigen 1:4
UHC Uster – Chur Unihockey 8:5 (DÓŽA 3+2, PRAŽAN 0+1 – ŠEŠULKA 0+1)
Waldkirch-St. Gallen – UHC Alligator Malans 3:4 po prodl. (za hosty VELTŠMÍD 1+0)
UHC Thun – Tigers Langnau 4:3 (za domácí ŘEHOŘ 1+0)

TABULKA ŠVÝCARSKÉ LIGY:

KANADSKÉ BODOVÁNÍ:

1.  Aaro Helin 26 (16+10) / Chur Unihockey
2. Paolo Riedi 26 (16+10) / Grasshopper Club Curych
3. Jan Zaugg 26 (13+13) / Floorball Köniz
… Martin Pražan 6+11, Patrik Dóža 7+7, Matyáš Krebner 2+7, Jan Řehoř 4+4, Radek Sikora jr. 4+2, Lukáš Veltšmíd 2+3, Josef Pluhař 2+2, Daniel Šešulka 1+3, Martin Kisugite 0+4


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*