Mullsjö je překvapivým lídrem švédské superligy. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se Mullsjö je překvapivým lídrem švédské superligy. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se
11. 1. 2022 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Mullsjö nadále vévodí švédské superlize! Vzdorovat nedokázal ani Langerův Kalmarsund

 



Švédská superliga má po více jak polovině základní části překvapivého lídra. 30 bodů ve 14 zápasech nasbíralo Mullsjö, které tak vévodí tabulce. V posledním duelu Hedlund, Ganevik a spol. vyhráli na hřišti Kalmarsundu 8:4 a zapsali desátou výhru v sezoně. Stejný počet bodů však nasbíral také Linköping. K jeho poslední výhře dopomohl skvělým výkonem český útočník Matěj Jendrišák.

Program švédské nejvyšší soutěže na začátku nového roku značně ovlivňuje covid a několik utkání muselo být odloženo. Výbornou formu po Vánocích nabralo Mullsjö, které vyhrálo poslední tři zápasy. V duelu na hřišti Kalmarsundu si hosté vypracovali klíčový náskok ve druhé třetině a tři body už nepustili.

Český útočník Filip Langer byl opět hodně vidět. Byl to on, kdo na konci 11. minuty vyrovnával po dorážce Nyanderova pokusu na 1:1. A bývalý hráč střešovického Tatranu se pak zaskvěl ještě v závěru. Pět a půl minuty před koncem od mantinelu zamířil na branku a jeho pokus do sítě jemně tečoval Kevin Björkström. To už ovšem pouze mírnilo porážku domácích.

Výborným výkonem se na půdě Jönköpingu prezentoval Matěj Jendrišák. Ve 24. minutě ještě na vlastní polovině založil útočnou akci, kterou jeho parťák Olle Abrahamsson úspěšně dokonal. Hned v úvodu třetí části si český centr seběhl na svou oblíbenou pozici a po shození míčku na střed poslal svou střelu za brankovou čáru.

To přineslo klid na hostující florbalky. Linköping už pak navyšoval svůj náskok a ještě v jednom zásahu měl prsty Jendrišák, když znovu asistoval u gólu Abrahamssona. Hosté zvítězili vysoko 10:4 a nadále se drží na druhé příčce tabulky. Jendrišák už má na svém kontě 13 kanadských bodů, Filip Langer je zatím na čísle 25.

VÝSLEDKY 13. KOLA ŠVÉDSKÉ SUPERLIGY:

IBF Falun – FBC Kalmarsund 6:5 po prodl. (za hosty LANGER 0+1)
Storvreta IBK – Linköping IBK 6:7 po prodl. (za hosty RÝPAR 0+1)
Djurgårdens IF IBS – Team Thorengruppen SK 7:9
IBK Dalen – Jönköpings IK 7:4
Hagunda IF – Pixbo Wallenstam IBk 3:5
FC Helsingborg – Mullsjö AIS 3:6

VÝSLEDKY 14. A 15. KOLA ŠVÉDSKÉ SUPERLIGY:

Storvreta IBK – IBK Dalen 6:5 po prodl.
Djurgårdens IF IBS – IK Sirius IBK 8:5
IK Sirius IBK – Pixbo Wallenstam 4:11
FBC Kalmarsund – Mullsjö AIS 4:8 (za domácí LANGER 1+1)
Jönköpings IK – Linköping IBK 4:10 (za hosty JENDRIŠÁK 1+2)
IBK Dalen – Djurgårdens IF IBS 7:3

TABULKA ŠVÉDSKÉ SUPERLIGY:

KANADSKÉ BODOVÁNÍ:

1. Oskar Weissbach 39 (19+20) / Pixbo Wallenstam IBK
2. Felix Lanver 38 (24+14) / Pixbo Wallenstam IBK
3. Hampus Öhgren 38 (16+22) / Team Thorengruppen SK
… Filip Langer 16+9, Matěj Jendrišák 3+10, Josef Rýpar 3+1


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*