Filip Langer zazářil čtyřmi góly! Foto: FBC Kalmarsund Filip Langer zazářil čtyřmi góly! Foto: FBC Kalmarsund
1. 2. 2022 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Další fantastický výkon! Langer zasadil soupeři čtyři góly a má na dosah elitní desítku bodování

 



Čtyřgólový večer zažil český útočník Filip Langer v aktuálním ročníku už podruhé. Prvně se tak stalo na konci prosince, kdy čtyřmi zásahy vyprovodil nováčka Hagundu. Tentokrát řádil na hřišti Thoregruppenu a výraznou měrou přispěl k vysoké výhře 11:5. Ta se ale hlavně zpočátku nerodila lehce.

Běžel začátek desáté minuty a Kalmarsund za sebou měl hodně špatný začátek. Domácí vsítili dva góly a dostali se do vedení. Až teprve pak Kim Nilsson a spol. zabrali a začali se prosazovat. Přispěl k tomu tak Filip Langer. V 18. minutě si povyběhl od mantinelu a velmi přesnou střelou obelstil brankáře Ställa.

Další chvíle českého forvarda přišla ve druhé části. To si na velkém brankovišti odskočil na pas parťáka Kevina Haglunda a pohotově zakončil. To už hosté z Kalmaru vedli o dvě branky. Ačkoliv ještě přišly komplikace v podobě inkasovaných branek, triumf si florbalisté v bledě modrém vzít nenechali a ve třetí části zpečetili zisk tří bodů.

Kromě Kima Nilssona (2+3) a Jespera Lindströma (1+3) totiž hodně řádil ještě jeden hráč hostující sestavy. V 58. minutě se Langer ocitl zcela sám před domácí brankou, zkušeně si počkal, zamířil a rozvlnil síť. A stejný hráč měl i poslední slovo v utkání. Brankou na 11:5 uzavřel gólové statistiky. Rozebraná obrana domácích mu dala dostatek prostoru a nechala ho chladnokrevně zakončit.

Český reprezentant má po 17 odehraných zápasech na svém kontě úctyhodných 31 bodů a klepe na dveře elitní desítky kanadského bodování. Kalmarsund se drží na osmé příčce švédské superligy, o play off ale ještě bude muset svést tuhou bitvu. To Linköping s Matějem Jendrišákem a Josefem Rýparem na své další zápasy stále čeká. Na čele je po neúplném 18. kole Storvreta.

Dohrávka 14. kola švédské superligy:

Team Thorengruppen SK – FBC Kalmarsund 5:11 (za hosty LANGER 4+0)

Výsledky 18. kola švédské superligy:

FBC Kalmarsund – Pixbo Wallenstam 7:6 po prodl. (za domácí LANGER 1+0)
Hagunda IF – Djurgårdens IF IBS 11:8
Jönköpings IK – Storvreta IBK 6:7 po prodl.

Výsledky 19. kola švédské superligy:

FC Helsingborg – Jönköpings IK 5:1
Team Thorengruppen SK – IK Sirius IBK 6:5
Storvreta IBK – IBF Falun 5:4 po sam. náj.
Pixbo Wallenstam IBK – IBK Dalen 5:8

TABULKA ŠVÉDSKÉ SUPERLIGY:

KANADSKÉ BODOVÁNÍ:

1. Oskar Weissbach 47 (22+25) / Pixbo Wallenstam IBK
2. Felix Lanver 44 (27+17) / Pixbo Wallenstam IBK
3. Hampus Öhgren 44 (19+25) / Team Thorengruppen SK
… Filip Langer 22+9, Matěj Jendrišák 4+11, Josef Rýpar 3+3


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*